Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe Suzuki Swift Sport verenigt verrassend veel troeven

4 minuten 03/01/2018

Sportief rijplezier en veilige, praktische prestaties – het lijken wellicht tegenpolen. Toch slaagt de nieuwe Suzuki Swift Sport er probleemloos in om die eigenschappen te verenigen. Lees hier hoe. Of ga eens kijken op de Suzuki-stand op het Autosalon, waar de Swift Sport te bewonderen valt. Kan jij hem weerstaan?

Suzuki Swift Sport

Sportiviteit om van te watertanden

Wie zich in de exclusieve semi-kuipstoelen van de nieuwe Suzuki Swift Sport nestelt en zijn vingers over de sportieve, rode toetsen laat glijden, weet het meteen: dít is hoe een passie voor autorijden eruitziet. De perfect geplaatste lichtmetalen sportpedalen geven je een hoge mate van controle over alle power die in deze wagen verscholen zit. Dankzij de 1.4 BOOSTERJET-motor met directe injectie en turbo accelereert de Swift Sport bijzonder vlot, en de zesversnellingsbak is de verpersoonlijking van soepelheid. Fantastische prestaties dus, maar géén groot verbruik. Dankzij de directe injectie springt de Suzuki Swift Sport uiterst efficiënt om met zijn brandstof: de hoeveelheid, het tijdstip en de druk van de brandstof die rechtstreeks wordt ingespoten, zijn namelijk volledig geoptimaliseerd.

Suzuki Swift Sport

Je zit gerust, op elk moment

Dat je met de Swift Sport je sportieve ‘ik’ volledig kunt laten gaan, betekent natuurlijk niet dat je onbezonnen de baan op gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van zijn stabiele rijgedrag in de bochten, zodat je het gevoel krijgt één te worden met je wagen? Daarnaast is de Swift Sport vooraan uitgerust met geventileerde schijven van 16 duim en achteraan met volle schijven van 15 duim. Met andere woorden: meer remvermogen en meer gevoel. Bovendien verhoogt de nieuwe Swift Sport jouw veiligheid met vooruitstrevende features zoals Dual Sensor Brake Support (twee sensoren bepalen of er een aanrijding met een voorligger of met een voetganger dreigt), de automatische spoorassistent (een waarschuwing wanneer je afwijkt van de rijstrook), slingerwaarschuwing, de Adaptieve snelheidsregelaar (ACC), en ga zo maar door.

Suzuki Swift Sport

Een lichtgewicht met zware troeven

Hoewel de nieuwe Swift Sport heel wat troeven in huis heeft, verraadt zijn gewicht daar niets van. Dankzij zijn uitzonderlijk laag gewicht van 970 kilo – dat hij onder meer te danken heeft aan zijn exclusieve lichtmetalen velgen met dunne spaken – garandeert deze wagen een optimale controle bij alle snelheden en tijdens elk manoeuvre. Tot slot verzekert de verbeterde ophanging een heldere feedback over de weg én de trekkracht.

 

Interesse in de nieuwe Swift Sport? Blijf op de hoogte!

Deel deze pagina