Overslaan en naar de inhoud gaan

Swift Sport

verander van rijstrook waarschuwing

Preventieve veiligheidstechnologie 

Suzuki Safety Support draagt bij tot een veiliger en rustiger rijgedrag dankzij de geavanceerde veiligheidsfuncties. De monoculaire camera en lasersensor op de voorruit maken de werking van het automatische remsysteem mogelijk, evenals Dual Sensor Brake Support (DSBS) en andere preventieve veiligheidsfuncties zoals Lane Departure Warning, High Beam Assist en Traffic Sign Recognition. Een radar op het radiatorrooster ondersteunt de adaptieve snelheidsregelaar (ACC) voor meer rijgemak in stop-startverkeer. Suzuki Safety Support omvat ook de dodehoekmonitor Blind Spot Monitor (BSM) met radarsensoren in de achterbumper om rijstrookwissels veiliger te laten verlopen.

Tijdelijk niet meer beschikbaar

Motor Swift Sport

1.4L BOOSTERJET-MOTOR 

De nieuwe, rechtstreeks ingespoten 1.4 BOOSTERJET-turbobenzinemotor geeft de nieuwe Swift Sport meer koppel om mee te spelen. De turbo met intercooler stuwt gecomprimeerde lucht in de cilinders en stelt de motor in staat om zijn koppel te maximaliseren bij lage toerentallen vanaf 2.000 t/min. Bovendien regelt de wastegate de turbodruk door de klep te openen of te sluiten, waardoor de respons gevoelig versnelt en het brandstofverbruik daalt. De directe injectie verhoogt de efficiëntie verder door de dosering, de timing en de druk van de geïnjecteerde brandstof nauwkeurig te controleren. Andere factoren die de efficiëntie ten goede komen, zijn de elektrisch gestuurde variabele timing van de inlaatkleppen (VVT) en de gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR)

Weggedrag en tractie

De nieuwe Swift Sport maakt gebruik van het nieuwe HEARTECT-platform om de structuurstijfheid te verhogen, de botsveiligheid te verbeteren en de rijprestaties te maximaliseren. Zijn lage gewicht van 970 kilogram creëert een heel nieuwe dimensie van stabiliteit. Het ophangingsysteem doet een beroep op veerpoten vooraan en schokdempers achteraan uit het befaamde Monroe gamma. Ook werd de stabilisatorstang exclusief ontworpen voor een stijvere asondersteuning en werd gekozen voor stabilisatorsteunen met Teflon-zittingen om de wrijving te beperken. De afstelling van de schroefveren biedt een optimale balans tussen bewegingsvrijheid en een hoge rolstijfheid, zonder daarbij het compressievermogen van de veer al te veel te vergroten. De nieuwe Swift Sport zet nieuwe bakens uit met zijn uitmuntende balans tussen opwindende wendbaarheid en een onberispelijke wegligging.

interieur Swift Sport

Interieur Swift Sport

  • Automatische Airco
  • Apple Car Play / Android Auto
  • Navigate
  • Achteruitrijcamera
  • Verwarmde zetels vooraan
interieur Swift Sport

Sterk designstatement

Het exclusieve instrumentenbord onderscheidt zich door twee verschillende kleurencombinaties: een rode ring op een zwart-witte toerenteller en een donkere zilverkleurige snelheidsmeter. De turbodruk- en olietemperatuurmeters op het centrale kleurenscherm van 4,2 duim geven het geheel nog meer pit.

Een D-vormig geribbeld stuurwiel en glanzende roestvrijstalen pedalen dragen bij tot de ultieme sportiviteit van het voertuig. Voor nog meer mogelijkheden kunt u een smartphone aansluiten : al zijn functies worden dan beschikbaar op het audioscherm.

zetel Swift Sport

Ultieme sportiviteit

De nieuwe Swift Sport is uitgerust met exclusieve semikuipzetels en perfect geplaatste pedalen voor een uitstekende controle. De semikuipzetels met rode stiknaden  ‘Sport’logo zijn comfortabel gewelfd om een uitstekende zijdelingse steun en stijfheid te bieden. Zo voelt u de weg nog beter aan, zelfs in snel genomen bochten.

To be or not to be fun?

Elke pedaalactie van de Swift Sport roept een onmiddellijke respons op van de motor, en zijn stabiele rijgedrag in scherpe bochten geeft u het intrigerende gevoel van één te zijn met uw auto. De uitstekend afgestelde vermogens- en prestatieniveaus komen samen om uw sportieve instincten te stimuleren.

Het opvallende nieuwe radiatorrooster en de frappante nieuwe bumper bevestigen de unieke, prikkelende stijl van de Swift Sport. De dubbele uitlaat laat geen twijfel bestaan over zijn potente motorprestaties

  • Velg
  • Uitlaat
  • Gril