Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig, robuust en retro: de nieuwe Suzuki Jimny heeft het helemaal

3 minuten 24/10/2018

Moeten we hem nog wel voorstellen? De Suzuki Jimny is een begrip, een avonturier die avonturiers verleidt. Tegelijk is deze 4x4 veel meer dan dat. Ontdek nu de vierde generatie. Be ready!

 

Klein maar stoer: de Suzuki Jimny is onoverwinnelijk

Compact was de Suzuki Jimny altijd al. Het is een lichtgewicht dat kan uitpakken met een onwaarschijnlijke offroad-capaciteit. Met een nog stijver ladderframe, starre wielophanging en AllGrip Pro 4WD-aandrijving met lage gearing blijf jij de baas, ongeacht de rijomstandigheden.

Een nieuwigheid van deze robuuste jongen is de High Beam Assist. Deze grootlichtassistent voorkomt dat je je tegenligger verblindt. Al heeft de Jimny overigens wel meer veiligheidssystemen ingebouwd, zoals Weaving Alert, Lane Departure Warning en Traffic Sign Recognition.

  • Suzuki Jimny achteraanzicht
  • Suzuki Jimny vooraanzicht

Geen enkele berg is deze nieuwe Jimny te steil

De Jimny beklimt vanuit stilstand moeiteloos elke berg dankzij Hill Hold Control. Kinderspel! Haal je je voet even van het rempedaal, dan blijft deze 4x4 in stilstand nog steeds ter plekke staan. Voor elke gecontroleerde afdaling kan je dan weer een beroep doen op Hill Descent Control. Je snelheid wordt automatisch geregeld.

Slipt de Jimny toch, dan garandeert Brake LSD Traction Control alsnog optimale baanvastheid: deze vernuftige technologie remt de slippende wielen af en verdeelt de koppel over de wielen mét grip. Zo zie je maar: de Jimny oogt niet alleen fraai, hij is ook verdomd slim.

  • Suzuki Jimny interieur
  • Suzuki Jimny

Altijd veilig en berekend de baan op

De nieuwe Jimny is verkrijgbaar met een Dual Sensor Brake Support (DSBS): een geavanceerd camera- en sensorsysteem dat je veiligheid op de baan verhoogt. Wat het precies doet? Zodra je een voorligger te dicht nadert, remt de Jimny zichzelf af. Het systeem werkt eveneens in een situatie waarbij een voetganger plotseling de straat oversteekt. Verlaat je een rijstrook zonder je richting aan te geven of ga je onverwachts aan het slingeren, dan krijg je eveneens een waarschuwing. Kortom, het mag duidelijk zijn dat ook voor deze vierde generatie veiligheid de absolute norm is.

Deel deze pagina