Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe Suzuki Baleno: alles wat je van een compacte hatchback verwacht

4 minuten 22/10/2015

De Suzuki Baleno is een fantastische wagen, maar helaas niet meer in stock. 

Wist je dat hij een waardig alternatief heeft? En wat voor één!

Ontdek snel 
alle troeven van de Suzuki Swift!

 

Suzuki legt de lat voor hatchbacks weer wat hoger. De nieuwe Baleno brengt alle aspecten van de ideale compacte wagen samen onder één kap en overtreft zo alle verwachtingen. Vanaf het voorjaar van 2016 kan je de Baleno in de showrooms ontdekken maar we geven je nu al een voorsmaakje van de nieuwigheden.

Technologische hoogstandjes

Het uitgangspunt voor de nieuwe Baleno?  Suzuki wil de ideale compacte hatchback ontwikkelen zonder compromissen te sluiten. De Suzuki-ingenieurs haalden daarvoor alles uit de kast en ontwikkelden verschillende technologieën. Een daarvan is een volledig vernieuwd en ultralicht platform, maar met verhoogde stijfheid. De lichtste versie van de nieuwe Baleno zou qua gewicht de concurrentie ver achter zich laten.

Ook op vlak van rijprestaties en zuinigheid kan de Baleno uitpakken met knappe cijfers. Dat heeft hij te danken aan het sportieve profiel en de kleine maar vinnige motoren:

  • Een direct ingespoten 1.0-turbo BOOSTERJET-benzinemotor die 82KW ( 112PK) levert.
  • Een 1.2 DUALJET-motor die 66KW ( 90PK) levert.

De DUALJET-motor kan bovendien gekoppeld worden aan het SHVS-systeem (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Dit innovatieve systeem slaat de energie die vrijkomt tijdens het remmen op in een lithium-ion accu. Die energie wordt vervolgens gebruikt bij het starten, om elektrische componenten te voeden en om de motor te ondersteunen bij het accelereren. De combinatie van de DUALJET-motor en het SHVS-systeem leidt tot een uitzonderlijk laag brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

Elegant en krachtig design

De rijprestaties en zuinigheid primeren maar een auto kies je natuurlijk ook voor de looks. Het design van de nieuwe Baleno is elegant en stijlvol, maar ook krachtig en sportief. Dankzij de gedurfde voorpartij en de golvende lijnen van het ‘Liquid Flow’-designthema lijkt de wagen continu in beweging. Kortom, een wagen met een uitgesproken karakter!

Suzuki Baleno

Veiligheid en comfort staan voorop

Wie achter het stuur van de Baleno kruipt, zal snel merken dat onze nieuwste hatchback veel meer te bieden heeft dan mooie looks en een hoog rijplezier. Het multifunctionele kleurenscherm biedt toegang tot diverse functies, waaronder het met Apple CarPlay-compatibele Smartphone Linkage Display Audio. Zo koppel je je smartphone moeiteloos aan het muzieksysteem in de auto!

Maar daar stopt het niet. De Baleno bulkt van de snufjes die bijdragen tot de veiligheid en het comfort van de inzittenden. Zowel jij als je passagiers reizen in alle stijl en comfort dankzij het slimme ruimteconcept. Vooraan is er meer dan voldoende schouderruimte en op de achterbank worden de passagiers verwend met een zee van beenruimte. De moduleerbare koffer biedt een inhoud van maar liefst 355 liter en is daarmee de ruimste uit het hele B-segment.

  • Suzuki Baleno
  • Suzuki Baleno
Deel deze pagina