Overslaan en naar de inhoud gaan
New Swift
New Swift

Aanbevolen catalogusprijs:
€ 21.999,00
CO2
98-111g/km
Verbruik
4,4-4,9l/100km (WLTP)
New Swift
New Swift
Salescondities Vanaf € 21.999,00

swift
swift
swift
swift
swift
swift

DESIGN

Stijlvol, sportief en heel veel fun

Dit is de nieuwe Suzuki Swift! Een auto die speels rijplezier van een nog hoger niveau biedt. De sportieve nieuwe vormgeving, de dynamische wegligging en de snelle acceleratie maken je steeds blijer naarmate je weer ontdekt hoe leuk autorijden is. Het leven wordt opwindend zodra je het stuur van de Swift vastpakt. Het speels gemak waarmee je zijn krachtige, behendige karakter in toom houdt, tovert elke kilometer een grotere glimlach op je gezicht. Sterker nog: de Swift is zó leuk om in te rijden, dat je zou willen dat elke reis langer duurt.

swift

TECHNOLOGIE

De kracht van plezier

Het verbluffende uiterlijk van de Swift wordt geëvenaard door prestaties die van elke reis een spannend nieuw avontuur maken. Of u hem nu gebruikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer, om boodschappen te doen, weekenduitstapjes of plezierreisjes, uw rijervaring zorgt ervoor dat u graag weer de weg op wilt.

swift

VEILIGHEID

Geavanceerde veiligheidssystemen

Autorijden is nóg leuker als je weet dat jij en je passagiers zijn beschermd door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheids-en assistentiesystemen. De nieuwe Suzuki Swift heeft ze in overvloed en ze zijn altijd actief om je alert te houden, zodat jij veilig op je bestemming aankomt. Hoewel er géén vervanging is voor veilig, verantwoord rijgedrag, helpen deze geavanceerde technologieën wel om scherp te blijven en klaar te zijn om goed te reageren in allerlei verkeerssituaties.

suzuki

SUZUKI CONNECT

Blijft verbonden met je Swift

Altijd en overal verbonden zijn met jouw Suzuki Swift? Suzuki Connect maakt het mogelijk. Met deze nieuwe slimme connectiviteitsdienst kun je via de Suzuki Connect app op jouw smartphone tal van functies van de auto checken en bedienen, overal waar je maar wilt. Zoals het vergrendelen van de portieren. Handig als je vergeten bent die op slot te doen.

swift

NIEUW UITERLIJK

Een speels en krachtig nieuw uiterlijk

De nieuwe Suzuki Swift breekt met oude stijlconventies. Zijn opvallend gevormde carrosserie straalt het pure plezier van autorijden uit. De Swift onderscheidt zich met zijn afgeronde schouderlijn en gepolijste lichtmetalen 16-inch velgen, geaccentueerd door de breed uitlopende spatborden. De ovale grille met glanzend zwarte accenten lijkt klaar om de weg te veroveren. Elk detail van de nieuwe Swift straalt passie voor autorijden en oog voor detail uit.

swift

STRAKKE LOOK

Ontworpen om op te vallen

Met zijn opvallende stijl onderscheidt de nieuwe Suzuki Swift zich nadrukkelijk van alle andere auto’s op straat. Door zijn strak gelijnde look heeft hij een sportieve, atletische uitstraling die het dynamische, wendbare karakter van de Swift weerspiegelt. Ook met zijn nieuwe lichtsignatuur is de Swift direct herkenbaar. De nieuw ontworpen koplampen  met sportieve L-vormige dagrijverlichting stralen sportiviteit uit aan de voorzijde. De achterlichtunits hebben een onderscheidende driedimensionale uitstraling.

swift

RIJBELEVING

Op de bestuurder gerichte cockpit

De cockpit van de Swift dompelt je onder in de unieke rijbeleving. Het dashboard buigt zich naar de bestuurder en alle instrumenten en bedieningselementen bevinden zich direct binnen handbereik. De tweekleurige uitvoering van het dashboard en de voorportieren zorgt voor een sportieve sfeer en verhoogt het rijplezier nog verder.

swift

AVONTUUR

Klaar om op avontuur te gaan?

Rijden in de Suzuki Swift is leuk! Er is voldoende opbergruimte in het interieur, zowel om je spullen veilig op te bergen als om je frisdrankjes te bewaren als je onderweg bent.

swift

ZUINIG

Uiterst zuinige 1.2-liter benzinemotor

De nieuwe 1,2-liter benzinemotor van de Swift combineert een laag verbruik met een indrukwekkend koppel bij lage toerentallen. Dat zorgt voor snelle, directe acceleraties. De motor is voorzien van een aantal geavanceerde systemen die de uitstoot reduceren.

MID HYBRID

Mild hybrid technologie voor een nog lager verbruik

Het lichte, compacte Smart Hybrid-systeem in de Swift weerspiegelt Suzuki’s milieubewuste benadering van autodesign en omvat een geïntegreerde startgenerator (ISG) en een zeer efficiënte lithium-ion-batterij die snel en efficiënt oplaadt en de elektromotor van stroom voorziet.

OPHANGING

Ophanging voor een levendig en meeslepend rijgedrag

De wielophanging biedt een comfortabel weggedrag en een uitstekende wegligging en stabiliteit. Een nieuwe Teflon™-laag op de bevestigingspunten van de stabilisator reduceert ook de wrijving, wat de stabiliteit en het stuurgevoel verbetert en het overhellen in bochten beperkt.

swift

CONNECTIVITEIT

9” multimediasysteem

De display van het multimediasysteem is gemonteerd in de ‘zwevende’ middensectie van het dashboard. Het touchscreen is naar de bestuurder gericht, zodat je dit eenvoudig kunt aflezen en bedienen. Je kunt de interface naar behoefte aanpassen aan je voorkeuren. Het scherm geeft ook het navigatiesysteem en de beelden van de achteruitrijcamera weer. Daarnaast is er de mogelijkheid tot smartphone-connectiviteit (Apple CarPlay & Android Auto) via USB en draadloos.

swift

VEILIGHEID

Boordevol slimme technologie

De Swift is, vanaf de basisversie, uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen, aangestuurd door de nieuwste sensor, camera- en lasertechnologie.

VEILIGHEIDSFUNCTIES

Gerust op de baan

De Swift is uitgerust met verschillende functies om uw veiligheid op de baan te garanderen.

 • Dual Camera Brake Support (DCBS) 
  Tijdens het rijden gebruikt de Swift twee sensoren – een monoculaire camera en een lasersensor – om dreigende aanrijdingen met voorliggers of voetgangers te detecteren. Wanneer het voertuig een potentiële aanrijding detecteert, reageert het systeem.
 • RBS
  Tijdens het rijden gebruikt de Swift een millimetergolfradar om de voorligger te detecteren. Wanneer het voertuig een potentiële botsing detecteert, reageert het systeem.
 • Lane departure prevention
  Deze functie maakt gebruik van een monoculaire camera om de wegmarkeringen te detecteren bij snelheden van 60 tot 160 km/u. Als het systeem merkt dat de auto onbedoeld van zijn rijstrook dreigt af te wijken, helpt het de bestuurder automatisch om het voertuig op zijn rijstrook te houden met behulp van zijn elektrische stuur-bekrachtiging.
 • Weaving alert
  Bij snelheden vanaf 60 km/u berekent het slingeralarm Weaving Alert het rijpatroon en geeft het audiovisuele signalen weer wanneer het voertuig over de weg slingert door vermoeidheid bij de bestuurder bijvoorbeeld (standaard op voertuigen met een monoculaire camera en lasersensor).
 • High beam assist
  Bij snelheden vanaf 40 km/u schakelt de grootlichtassistent High Beam Assist automatisch over tussen groot en dimlicht naargelang de aanwezigheid van andere voertuigen en de lichtomstandigheden.
 • Adaptive cruise control
  Wanneer een voorligger voor de Swift rijdt, gebruikt de adaptieve snelheids-regelaar ACC een millimetergolfradar om de afstand tot dit voertuig te meten en deze automatisch aan te passen volgens de ingestelde veiligheidsafstand (drie mogelijke standen).*2 Wanneer er geen voorligger is, houdt het systeem de door de bestuurder ingestelde snelheid aan (van 40 tot 160 km/u).
 • Blind spot monitor
  Bij snelheden vanaf 15 km/u ondersteunt dit systeem de bestuurder door met behulp van twee achteraan gemonteerde zijdelingse radarsensoren voertuigen te detecteren die zich in de dode hoek bevinden of deze naderen. De bestuurder wordt gewaarschuwd met een ledpictogram dat oplicht in de overeenkomstige buitenspiegel, aangevuld met een waarschuwingsgeluid wanneer de bestuurder zijn richtingaanwijzers aanzet om van rijstrook te veranderen.
 • Traffic sign recognition
  Dit systeem gebruikt de monoculaire camera om de verkeersborden te lezen. Wanneer het bijvoorbeeld borden met snelheidsbeperkingen of een inhaalverbod detecteert, geeft het verkeersbordherkennings-systeem het bord in kwestie weer op het scherm, zodat de bestuurder zeker weet welke signalisatie hij voorbijgereden is. Er kunnen maximaal drie borden tegelijk worden weergegeven.
 • Parkeersensoren achteraan
  Ultrasone sensoren in de bumper detecteren obstakels wanneer de auto achteruitrijdt, en waarschuwingsgeluiden informeren de bestuurder over de afstand tot de obstakels.
 • Rear cross traffic alert
  Bij snelheden tot 8 km/u in achteruit gebruikt het voertuig twee achteraan gemonteerde zijdelingse radarsensoren om de bestuurder te waarschuwen voor dwarsverkeer aan beide zijden van de auto, wanneer hij achteruit uit een parkeerplaats rijdt. Wanneer een naderend voertuig wordt gedetecteerd, krijgt de bestuurder zowel een visuele waarschuwing op het multifunctionele informatiescherm als een geluidssignaal. Zo kan hij veiliger uit parkeerplaatsen manoeuvreren wanneer het zicht aan één kant of beide kanten gehinderd wordt.
 • Driver monitoring system (DMS)
  Een camera naast de display houdt jouw gezicht in de gaten als je autorijdt en controleert het knipperen van je ogen, je kijkrichting en de stand van je gezicht. Als DMS op basis van al deze informatie signaleert dat je aandacht vermindert, je slaperig wordt of afgeleid raakt,
 • Parkeersensoren achter
  Sensoren in de achterbumper detecteren tijdens achteruitrijden eventuele obstakels en waarschuwen je hierop met een waarschuwingssignaal dat de afstand aangeeft tot het obstakel.

Kies jouw model

New Swift

Standaard uitrusting

Technische specificaties