Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe Suzuki Baleno: dit vinden de experts ervan

3 minuten 13/07/2016

De Suzuki Baleno is een fantastische wagen, maar helaas niet meer in stock. 
Wist je dat hij een waardig alternatief heeft? En wat voor één!
Ontdek snel 
alle troeven van de Suzuki Swift!

 

 

Heel wat positieve woorden zijn te horen over de Suzuki Baleno. Autojournalisten en experts zijn lovend. Een bloemlezing.

 

'Onmogelijk om niet onder de indruk te zijn van de ruimte binnenin'

 

Autojournalisten winden er geen doekjes om. De Suzuki Baleno is een wagen die comfortabel, praktisch en - in zijn categorie van kleine middenklasser - royaal groot is. Zowel vooraan als achterin hebben passagiers de zit- en beenruimte die ze maar wensen. Zelfs de kofferruimte houdt alle opties open om bagage mee te nemen. Men is het er over eens: qua binnenruimte slaat de Suzuki Baleno je met verstomming.

 

'De Suzuki Baleno: vinnig én zuinig in verbruik'

Een wagen die tezelfdertijd een sportieve rijstijl toelaat en matig is in verbruik: het is een buitengewoon zeldzame combinatie. Toch vinden tal van autojournalisten dat je met de Suzuki Baleno zo'n wagen te pakken hebt. Ze omschrijven de Baleno als een bolide die een pittige chauffeur van antwoord weet te dienen. Of zich dat vertaalt in talrijke tussenstops aan de pomp? Gelukkig niet. Deze Suzuki wordt een van de meest zuinige wagens onder de kleine middenklassers genoemd.

 

'Een verborgen parel in zijn klasse'

Autojournalisten jongleren in hun beschrijving van de Suzuki Baleno met lovende bewoordingen:

  • Een heerlijk frisse uitstraling
  • Een verborgen parel in de klasse van de 'supermini's'
  • Eindeloos genereus: de Baleno heeft veel te bieden
  • Scherper geprijsd dan zijn grote concurrenten
  • Plezierig om mee te rijden

 

'De Swift is funky? Akkoord, maar de Baleno is groter en rijper'

Misschien denken sommigen dat Suzuki met de lancering van de Baleno de concurrentie aangaat met zichzelf. Het model maakt immers deel uit van hetzelfde segment als de Suzuki Swift. Toch zijn beide modellen verschillend genoeg om elkaar geen stokken in de wielen te steken. Experts omschrijven de Suzuki Swift als een speelse auto, terwijl de Baleno merkelijk groter en meer matuur is.  

Deel deze pagina