Overslaan en naar de inhoud gaan
allgrip.jpeg

4x4 technologie AllGrip

'Een voertuig dat ruwe wegen aankan en plaatsen bereikt waar auto’s nooit eerder geraakten.' Die filosofie stond centraal toen we ons eerste vierwiel aangedreven model ontwikkelden in 1970. Dit resulteerde in AllGrip, Suzuki’s befaamde vierwielaandrijving. In de loop der jaren werd de technologie verder geraffineerd, om bestuurders nog meer sensaties, rijplezier en gemoedsrust te bieden. Uw Suzuki met AllGrip breidt uw mogelijke activiteiten gevoelig uit en sluit perfect aan bij de meest uiteenlopende levensstijlen.

offroad rijden 4X4

Vier inschakelbare rijmodi

Maak uw keuze uit de vier rijmodi van de vierwielaandrijving (Auto, Sport, Snow en Lock) met behulp van een eenvoudige draai-drukknop op de middenconsole. Het multifunctionele kleurenscherm in het midden van het instrumentenbord informeert u over de actieve rijmodus van het AllGrip-systeem.

Al onze 4x4 modellen

ACROSS

Suzuki Across: geavanceerde E-Four vierwielaandrijving 

Het ultramoderne elektronische E-Four 4x4-systeem in de Across biedt de bestuurder echte 4x4-prestaties zonder dat het verbruik daardoor stijgt. Uitgerust met de E-Four elektronische vierwielaandrijving die efficiënte en stevige offroad prestaties biedt, wat  zorgt voor rijvertrouwen en een inspirerend weggedrag  zelfs bij gladde rijomstandigheden. 

De kern van het E-Four-systeem is het bijzonder vooruitstrevende AWD Integrated Management (AIM), dat niet alleen de verdeling van het aandrijfkoppel regelt, maar ook de gasklep stuurt en de automatische versnellingsbak bedient. Het systeem bepaalt tevens de ondersteuning van de elektrische stuurbekrachtiging (EPS) en het kan zelfs remmen in functie van de rijomstandigheden.

 

Jimny

Suzuki Jimny: 4x4-aandrijving met lage gearing

(Voorlopig niet beschikbaar)

De Jimny past zich op uw commando aan elke situatie aan. Zet de overbrengingshendel in de 4L-stand als het moeilijk wordt om verder te rijden om maximaal koppel en tractie te krijgen. Kies op vlakke offroadpaden en besneeuwde wegen voor 4H in en geniet van vierwielaandrijving bij hogere snelheden. Zodra u terugkeert naar verharde wegen, schakelt u over naar de 2H (2WD)-stand om soepeler, stiller en zuiniger te rijden. Laat AllGrip PRO uw honger naar avontuur stillen met zijn beheersing op  en naast de weg.