Overslaan en naar de inhoud gaan

Alles wat je moet weten over Adaptive Cruise Control

3 minuten 31/10/2018

Ben jij nog niet vertrouwd met Adaptive Cruise Control (ACC) in de auto? Het systeem biedt heel wat voordelen. Daarom zijn meerdere modellen van Suzuki ermee uitgerust.

 

Wat is Adaptive Cruise Control?

Het is een handig en gebruiksvriendelijk systeem dat ervoor zorgt dat je auto bepaalde handelingen autonoom uitvoert. Je hoeft alleen maar even de gewenste snelheid in te stellen en de Adaptive Cruise Control doet de rest. Wat gebeurt er dan gebeurt wanneer de auto voor je trager gaat rijden? Dan gaat ook jouw wagen vertragen. Het systeem bewaart automatisch een veilige afstand. Wanneer je voorligger opnieuw sneller gaat rijden, zal het systeem eveneens gas bijgeven. Ook wanneer je een ander voertuig inhaalt, zal je Suzuki nadien weer verderrijden tegen de gewenste snelheid.

 

Op zoek naar een nieuwe auto? Dit zijn de ideale kenmerken van een gezinswagen!

Adaptive Cruise Controle

Het systeem kent vier functies

Adaptive Cruise Control heeft vier verschillende functies:

  • Bij ‘constante snelheid’ houdt de Adaptive Cruise Control de ingestelde snelheid van je auto aan.
  • Automatisch afremmen’ betekent dat zelf remmen niet langer nodig is. Wanneer je voorligger uitvoegt, zal de auto opnieuw versnellen.
  • Stel je de Adaptive Cruise Control in dan blijft het systeem ingeschakeld na het afremmen. Versnelt je voorligger, neemt hij een afslag of voegt hij uit naar een andere rijstrook, dan geeft het systeem automatisch gas bij tot de ingestelde snelheid opnieuw is bereikt.
  • Noodstopsignaal’: moet je door een obstakel bruusk remmen en ligt je snelheid boven 55km/u, dan gaan je alarmlichten automatisch aan om het achterliggende verkeer te waarschuwen. Wanneer je je voet van het rempedaal haalt, gaan de knipperlichten of pinkers automatisch uit.

 

Welke modellen van Suzuki zijn leverbaar met Adaptive Cruise Control?

Er zijn meerdere modellen van Suzuki die over Adaptive Cruise Control beschikken. Zo kunnen zowel de Suzuki Vitara, de Suzuki S-Cross, de Suzuki Baleno als de Suzuki Swift geleverd worden met dit handige syteem.

 

De ene automatische versnellingsbak is de andere niet: vier soorten op een rij!

Deel deze pagina