Overslaan en naar de inhoud gaan

Bodemreiniging voorkomt dat strooizout je auto aantast

2 minuten 19/12/2018

Bij winterse neerslag en gladde wegen leveren de strooidiensten goed werk. Helaas kan al dat strooizout je auto aantasten, en dat vooral aan de onderkant. Naast het reinigen van je koetswerk is het daarom belangrijk om tijdens de winter af en toe een bodemreiniging te doen.

 

Strooizout is slecht voor de lak én de bodem van je auto

Het is geen geheim dat strooizout de lak van je auto aantast. Je doet er goed aan in de winter je auto geregeld wassen, zeker wanneer je je op pas bestrooide wegen hebt begeven. Maar nog meer dan de lak tast strooizout de bodem van je auto aan. Op die plek gebruiken autofabrikanten namelijk vaak chroom en andere metalen. Als die in aanraking komen met zout, leidt dat tot oxidatie. Anders gezegd: deze onderdelen – bijvoorbeeld je uitlaat – zijn zeer gevoelig voor roest.

 

Bodemreiniging voor doe-het-zelvers

Het is hoe dan ook verstandig om je auto telkens na de winter een grondige en complete schoonmaakbeurt te geven. Als je de bodemreiniging zelf wil uitvoeren, is het cruciaal om je auto onderaan goed schoon te spuiten. Dat gaat het makkelijkst met een tuinslag. De temperatuur van het water maakt daarbij geen verschil, maar let wel op: warm water bevriest sneller dan koud water!

 

Lees ook: Waarop moet je letten bij het wassen van je auto?

 

Bezoekje aan de carwash

Het is natuurlijk makkelijker om gewoon met je auto naar de carwash te rijden. Als je carwash over een wasstraat beschikt, is dat al helemaal ideaal. Die zijn er speciaal op voorzien om ook je auto onderaan proper te maken en alle restjes strooizout grondig te verwijderen.

 

Deel deze pagina