Overslaan en naar de inhoud gaan

En toen was de batterij van je autosleutel leeg … Zo los je het op!

3 minuten 18/09/2019

Handig toch, zo’n startsysteem zonder sleutel? Zelfs de grootste chaoot kan meteen instappen en wegwezen, want het maakt helemaal niet uit of je je sleutel nu bij de hand hebt of hem ergens in de koffer tussen je boodschappen laat rondslingeren. Maar op een dag gebeurt het onvermijdelijke: tijdens het rijden verschijnt er een waarschuwing op je dashboard dat de batterij van je autosleutel bijna leeg is. Of erger nog: je stapt nietsvermoedend naar je auto en het portier wil maar niet openen. Gelukkig is de oplossing heel eenvoudig. Volg even mee!

Als je Suzuki al een jaartje ouder is

De eerste auto’s met ‘keyless entry’ kwamen enkele jaren geleden al op de markt. Ook Suzuki was toen van de partij. Als jouw auto tot die oudere generatie behoort, zit er in de hoofdsleutel een noodsleutel waarmee je alsnog de deur kunt openmaken. Je zult ook merken dat de startknop eigenlijk een dekseltje is dat je kunt verwijderen, en waar nog een klassiek contact achter zit verstopt. Haal het deksel weg en je kunt je auto gewoon starten met de noodsleutel. 

Nieuwe generatie Suzuki

De nieuwste Suzuki’s met ‘keyless entry’ hebben ook een noodsleutel waarmee je de deur kunt openen, maar om de auto te starten moet je de hoofdsleutel tegen de startknop houden en de knop daarna indrukken zoals je gewend bent.

Batterij van je autosleutel leeg? Laat ze vervangen

Om de batterij van je autosleutel te vervangen, neem je het best contact op met een Suzuki-dealer bij jou in de buurt.  

Tot slot nog even dit

Bewaar zowel de gewone sleutel als de reservesleutel zo ver mogelijk uit de buurt van je auto. Zo gaat de batterij niet alleen langer mee, maar maak je het hackers ook veel minder makkelijk om met je auto aan de haal te gaan.

Deel deze pagina