Overslaan en naar de inhoud gaan

Op reis met de caravan: kies de beste trekauto

3 minuten 20/07/2016

Zoals je geen lange bergwandeling maakt op strandsloffen, zo koppel je geen caravan aan een compact stadsautootje. Welke wagens zijn dan wel uitgelezen caravantrekkers? Je leest het hier.

 

Maximale trekgewicht is minstens het gewicht van de beladen caravan

Het moet wettelijk toegestaan zijn dat je wagen een caravan trekt. Dat wil zeggen dat het maximale trekgewicht minstens overeenkomt met het gewicht van de caravan in beladen toestand. Weet ook dat een hoger toegestaan trekgewicht de auto niet noodzakelijk tot een betere caravantrekker maakt. Wel is het prettiger rijden met een auto met een hoger leeggewicht dan het gewicht van de beladen caravan. Voor zowel de Suzuki S-Cross als de Suzuki Vitara is het maximale gewicht voor de aanhangwagen 1.200 kg.

caravan trekhaak

Vierwielaandrijving is een handige extra 

Het idee leeft dat auto's met vierwielaandrijving betere trekauto's zijn. Dat is niet noodzakelijk waar. Wel zorgt deze optie voor veel meer tractie in winterse omstandigheden of op een modderig of steil wegdek. De 4x4-versie van zowel de Suzuki S-Cross als van de Suzuki Vitara is voorzien van de nieuwste Allgrip-technologie. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het terrein kan je een aangepaste rijstand selecteren. Zo rij je comfortabel in alle omstandigheden!

 

Een optimale caravantrekker heeft een stugge vering

Als de vering van de trekauto bij een zwaar beladen caravan op de kogel ver doorzakt, is de kans reëel dat de caravan het asfalt raakt wanneer je over een verkeersdrempel rijdt. In dat geval komt een hulpvering of (automatische) niveauregeling handig van pas. Heeft de trekauto een stugge vering, dan is het prettiger en stabieler rijden.

caravan allgrip

Kies voor een trekauto met een uitgebreid stabiliteitsprogramma (ESP)

Heel wat ideale caravantrekkers, zoals de Suzuki Vitara en de Suzuki S-Cross, zijn uitgerust met een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP). 

Ten slotte weten veel kampeerder de achteruitkijkcamera wel te appreciëren aangezien dit goed van pas komt tijdens het aankoppelen.

 

Heb je de smaak te pakken? Kom snel alles te weten over de S-Cross en Vitara!

Deel deze pagina