Overslaan en naar de inhoud gaan

Winterbanden kopen of huren: de verschillen op een rijtje

3 minuten 18/09/2015

Wie bij vriestemperaturen of winterse neerslag de baan op gaat, weet hoe laat het is: alles ligt er extra glad bij en een aangepaste rijstijl is een must. Maar daar blijft het niet bij. Winterbanden zijn onmisbaar voor wie zijn eigen veiligheid, die van zijn medepassagiers en van de andere weggebruikers niet in gevaar wil brengen. Maar waar koop je de beste winterbanden? Of kun je ze beter huren?

Waarom winterbanden?

Nog niet overtuigd van de meerwaarde die winterbanden te bieden hebben? Dan zullen wetenschappelijke remtesten je snel op andere ideeën brengen. Die tonen namelijk aan dat de remafstand met winterbanden, vanaf 7°C of minder, opmerkelijk korter is dan met zomerbanden. En laat het net die meters zijn die de veiligheid garanderen.

Met winterbanden rijd je het best van november tot maart. Met je zomerbanden kun je de maanden april tot en met oktober overbruggen. Op die manier spaar je je zomerbanden voor een klein half jaar en gaan ze twee keer langer mee.

Winterbanden huren …

Winterbanden hoef je niet per se te kopen, je kunt ze ook huren. Dat is vooral voordelig als je ze maar voor een korte periode nodig hebt. Rijd je in de winter amper met de auto, maar ga je wel op wintersportvakantie met de auto? Dan kun je je winterbanden beter huren. De zomerbanden worden door een garage of bandenbedrijf gedemonteerd en vervangen door passende winterbanden. Na de huurperiode worden de banden weer omgewisseld.

… of toch beter kopen?

Ben je wél geregeld de baan op in de winter? Dan is het sowieso interessanter om winterbanden te kopen. Zoals we hierboven vertelden, kunnen ze namelijk maar liefst een half jaar lang dienstdoen. Bovendien ben je met gekochte winterbanden ook honderd procent zeker van de kwaliteit.

 

Wist je dat Suzuki-winterbanden je remafstand met 20% verkorten? Dankzij Suzuki-winterbanden heeft je wagen een veel hogere reactiesnelheid. Speel op veilig en bestel je winterbanden bij je Suzuki-verdeler.

 

Tip: In september 2015 krijg je 250 euro korting op de aankoop van winterwielen (band + velg) bij aankoop van een nieuwe Suzuki Swift, S-Cross of Vitara!

  • winterbanden S-Cross
  • winterbanden Vitara
  • winterbanden vitara
Deel deze pagina