Overslaan en naar de inhoud gaan

Zó maak je je autoruit het snelst ijsvrij

3 minuten 21/02/2017

Niets vervelender dan op een koude ochtend verrast te worden door een bevroren voorruit van je auto. Hoe los je dat probleem in een mum van tijd op? En hoe voorkom je dat zich de volgende ochtend hetzelfde scenario voordoet? Enkele tips om je autoruit snel ijsvrij te maken!

 

Spuit ontdooispray op je voorruit

Dankzij deze spray zal het ijs of de sneeuw op je voorruit sneller smelten. Ontdooispray koop je in een auto- of doe-het-zelfzaak. Al kan je het mengsel ook makkelijk zelf maken. Hoe? Door een spuitbus voor twee derde te vullen met alcohol en voor een derde met water. Voeg er nog een scheutje afwasmiddel aan toe en jouw ontdooispray is klaar voor gebruik. Dat bespaart je 's ochtends flink wat tijd!

autoruiten ijsvrij maken

Krab tot de autoruit ijsvrij is

Niemand hoort het graag, maar krabben blijft een van de meest efficiënte manieren om je autoruit in een mum van tijd ijsvrij te maken. Hou je niet van krabben? Leg dan de avond tevoren een anti-ijsdeken, voorruitfolie of desnoods een vuilzak op je voorruit. Dat voorkomt een hoop gedoe 's ochtends.

 

Parkeer vooraf onder een straatlantaarn

Het klinkt banaal, maar het maakt een groot verschil: parkeer je auto de avond ervoor onder een straatlantaarn. Door de warmte van de lamp zal je autoruit minder snel aanvriezen. Ook helpt het wanneer je je auto vlak bij een gevel parkeert, waardoor hij uit de wind staat. Dat scheelt enkele cruciale graden.

autoruiten ijsvrij maken

Wat niet te doen: de airco maximaal of warm water op je voorruit

Het is een klassieke truc: zet de airconditioning op de maximumstand, richt de blazers op de autoruit en wacht tot de ruit ijsvrij is. Alleen wordt er nooit aan toegevoegd dat dit heel nadelig is voor de batterij van je wagen. Evenmin is het een goed idee om warm water op je voorruit te gieten. Door het grote temperatuurverschil bestaat het gevaar dat je voorruit barst

Deel deze pagina