Overslaan en naar de inhoud gaan

4 roadtrips voor op je Swiftlist

5 minuten 10/05/2017

De nieuwe Suzuki Swift maakt de avonturier in je los. Je wil eropuit trekken en de wereld zien. Welke bestemming staat nog op jouw verlanglijst? Geen brave autovakantie maar een roadtrip die je nog jaren bijblijft. Deze droombestemmingen wil je absoluut op je Swiftlist!

 

1. Van Bergen naar Trondheim trekken langs de Noorse fjorden

Pas wanneer je met de wagen Noorwegen hebt doorkruist, kun je jezelf een echte avonturier noemen. Rij van Bergen naar Trondheim langs uitgestrekte fjorden, berglandschappen en watervallen. Volg over de oceaan de spectaculaire Atlantic Road. Duik met je Suzuki Swift de bergen in een neem de pittige Trollstigenweg. En vooral: laat hotels en B&B’s voor wat ze zijn. Noorwegen is een van de weinige landen waar wildkamperen toegestaan is. Je kunt je geen mooier geschenk wensen dan ’s ochtends de tent open te ritsen en de zon te zien opkomen boven de fjorden.

Tijdens deze roadtrip val je van de ene verbazing in de andere. Is dat niet precies wat een droombestemming hoort te doen?

 

2. Een roadtrip door Todra Gorge en het Atlasgebergte in Marokko

Je hoort weleens zeggen dat Marokko het meest fotogenieke land ter wereld is. Deze roadtrip toont je waarom. Met de auto door het Atlasgebergte reizen, is getrakteerd worden op een aaneenschakeling van adembenemende hoogtepunten. Todra Gorge is beslist het mooiste en tegelijk meest beangstigende stukje van je roadtrip. Met de auto volg je hier een riviertje dat door een steeds smaller wordende ravijn loopt – ja, dat lees je goed! Aan beide zijden zijn bergwanden van wel 300 meter hoog. Op het smalste punt is nauwelijks tien meter breed. Hier moet je gewoon even uitstappen, je hoofd in je nek gooien en de wonderen van Moeder Natuur op je laten inwerken.

Verderop vind je nog bizarre rotsformaties en waar de kloof weer breder wordt, duiken dorpjes op. Onderweg passeer je trouwens nog nomadenstammen. Kortom, een ervaring die niet te evenaren valt!

 

3. Siddhartha Highway in Nepal: géén ordinaire snelweg

Laat je niet misleiden door de officiële benaming van deze Nepalese weg. De Siddhartha Highway is heus geen ordinaire snelweg. Eerder is het een smalle strook die zich tussen de bergen een weg naar boven baant – het soort weg waarop je Suzuki Swift helemaal in zijn element is. Vijftig km/u zal er algauw randsnel aanvoelen. Maak je geen zorgen, je zult allicht nog trager rijden. Met je neus tegen het raam zul je de indrukwekkende uitzichten willen bewonderen. Roodbruine bergketens en groene valleien wisselen elkaar af. Donderende watervallen maken het dromerige plaatje compleet. Dát is de Siddhartha Highway, een tocht die je met open mond van het zuidwestelijke Nepalgunj naar Pokhara voert, een stad in het centrum van Nepal.

Een welkome extra: langs de kant van de weg vind je talloze kraampjes waar je lokale snacks kunt proeven. Ook dat hoort bij een roadtrip!

 

4. Haal je kilt uit de kast en zak met je Suzuki Swift af naar Schotland

Het idee leeft dat een verre bestemming meer te bieden heeft dan een plek dichter bij huis. Alsof spektakel en afstand hand in hand gaan. Niets is minder waar. Geen land is daar een beter voorbeeld van dan Schotland. Whisky, doedelzakken en het monster van Loch Ness, zeg je? Schotland is zo veel meer dan dat. Start je roadtrip aan de Oostkust in Edinburgh, de Schotse hoofdstad. Volg vanaf daar enkele honderden kilometers lang The Scottish Borders. Je Suzuki Swift voert je met genoegen vanaf de glooiende heuvels in het westen tot de zachte dalen en de schilderachtige kustlijn van Berwickshire in het oosten.

De nieuwe Suzuki Swift heeft alles in huis om je roadtrip compleet te maken. Vraag snel een testrit aan!

Deel deze pagina