Overslaan en naar de inhoud gaan

4 stappen om een rokersgeur uit de auto te verwijderen

2 minuten 18/07/2018

Een auto waarin de geur van sigaretten hangt, daar keert je maag spontaan van om. Je zou (bijna) nog liever te voet gaan. Hoe je zo’n hardnekkige rokersgeur weg krijgt uit je wagen? Makkelijk is het niet, maar met deze tips lukt het je zeker!

 

Stap 1: begin met een grote schoonmaak van je auto

Maak je auto helemaal leeg en stofzuig grondig de tapijten en de autostoelen. Verwijder alle peuken, papiertjes en restanten uit de asbak en de andere vuilbakjes. Spuit luchtverfrisser in de asbak en wrijf hem uit met keukenpapier. Dat zorgt alvast voor een fris geurtje!

 

Een luidruchtige auto is evenmin een pretje. Zo los je dat op!

 

Stap 2: reinig het interieur met schoonmaakazijn om de rokersgeur te verwijderen

Meng in een emmer een halve liter schoonmaakazijn met 10 liter water. Hiermee maak je het hele interieur schoon, van het dashboard tot de deuren. Alles wat van kunststof is, wrijf je met dit mengsel proper. Droog alles af met een microvezeldoekje. Maak je geen zorgen over de onaangename geur van schoonmaakazijn: deze verdwijnt als alles droog is én slorp de rokersgeur (deels) op.

 

Stap 3: behandel de auto met zuiveringszout

Kies je liever voor een natuurlijk reinigingsmiddel, dan is zuiveringszout ideaal. Je mag er alles mee inwrijven: van het plafond en de autostoelen, tot de vloer en de matten. Laat minstens een halfuur inwerken, maximaal een dag. Hoe langer, hoe beter het resultaat. Nadien zuig je met de stofzuiger het zout op.

 

Steamy windows? Het aircosysteem moet je geregeld laten checken!

 

Stap 4: doe een beroep op je ventilatiesysteem

Gooi de deuren open en zet de ventilator op recirculatie terwijl je schoonmaakt zodat er frisse lucht door je auto stroomt. Nieuwe luchtfilters laten plaatsen of een antibacteriële luchtverfrisser ophangen helpt de sigarettengeur ook doden.

Blijft de geur echt hardnekkig aanwezig, dan kun je een verdund schoonmaakmiddel in de roostertjes van de ventilator spuiten.

Deel deze pagina