Overslaan en naar de inhoud gaan

4 tips om je lederen autozetels te reinigen

2 minuten 07/11/2018

Lederen autozetels moet je goed onderhouden. Gebruik ook zeker de juiste producten om ze te reinigen.  Enkele tips!

 • Eerst stofzuigen

  Voordat je overgaat tot het reinigen van je lederen autozetels, maak je het oppervlak het best al zo schoon mogelijk. Daarom doe je er goed aan om eerst te stofzuigen. Zo is het meeste vuil al weg voordat je effectief met een microvezeldoek en specifieke producten aan de slag gaat. Tip: een hulpstuk met een smalle zuigmond helpt je om ook de naden van je autozetels te grondig te reinigen.

  Eten of drinken achter het stuur in de wagen: do or don’t?

 • Gebruik een microvezeldoek

  Het lijkt misschien een goed idee, maar toch is het af te raden om je lederen autozetels schoon te wrijven met een zeemvel. Kleine vuildeeltjes, zoals bijvoorbeeld zandkorrels, blijven dan tussen de vod en de autozetels zitten. Ze worden niet opgenomen en zo wrijf je ze uit op een manier die je lederen zetels beschadigt. Daarom gebruik je beter een microvezeldoek. Dat zal het vuil opnemen zonder schurend effect.

 • Je leren autozetels reinigen met aangepaste producten

  Om lederen autozetels te reinigen haal je best een aangepaste lederreiniger in huis. Andere producten kunnen vlekken veroorzaken, het leder dof maken of onherroepelijk aantasten. Gebruik zeker geen producten zoals allesreinigers of andere middelen die niet speciaal bedoeld zijn om leder te onderhouden.

 • Leder moet je voeden

  Nadat je je lederen autozetels gereinigd hebt, kun je overgaan tot de volgende stap: het voeden van het leder met een gespecialiseerde melk. Die breng je aan op je microvezeldoek en wrijf je vervolgens in cirkelvormige bewegingen uit over het oppervlak. Tip: overdrijf niet met het product. Anders bestaat de kans dat de poriën van het leder zich openen.  

  Lees ook: Een muf geurtje in de auto los je zo op!

Deel deze pagina