Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple CarPlay? Jouw Suzuki is er helemaal klaar voor!

3 minuten 23/12/2016

De nieuwe technologieën zijn amper bij te houden. Gelukkig zijn er wel enkele vaste waardes, zeker op het vlak van hardware. De iPhone bijvoorbeeld, nog altijd hét paradepaardje van Apple. Ben je een chauffeur die houdt van creativiteit, innovatie en design? Dan is de kans groot dat je aan het rijden bent met een iPhone in je broekzak. Of zeg maar … op je dashboard. Want dankzij CarPlay kun je je favoriete iPhonetoepassingen integreren in het entertainment- en navigatiesysteem van je auto. Ook iets voor je nieuwe Suzuki? Jawel!

 

Via Bluetooth of USB

Om de CarPlay-functionaliteiten te kunnen gebruiken, moet je je iPhone koppelen aan je auto via Bluetooth of met een USB-lightning-kabel. Eenmaal geconnecteerd, kun je via het navigatiescherm van je wagen navigeren, bellen, muziek luisteren en berichten versturen en ontvangen vanuit je auto. CarPlay maakt gebruik van de ingebouwde microfoon en speakers van je auto, en is volledig geïntegreerd.

 

Apple CarPlay en Siri: handsfree zonder rompslomp

Veilig autorijden, dat doe je honderd procent geconcentreerd. Dat betekent dat je je tijdens de rit niet laat afleiden door allerlei meldingen op je smartphone. Maar hoe bedien je dan je navigatie? En wat als je iemand wil opbellen? Het kan allemaal handsfree. En dat gebeurt een stuk intuïtiever en eenvoudiger dan je zou denken.

Dankzij Apple CarPlay en Siri, de virtuele spraakassistent op je iPhone, kun je alles veilig en snel aansturen met je stem. Je hebt ook de mogelijkheid om met de hand applicaties op te starten en taken uit te voeren, maar de meeste gebruikers schakelen al snel over op Siri.

 

Slim navigeren, comfortabel luisteren

Waarvoor gebruiken de meeste chauffeurs hun smartphone in de auto? Om te bellen én … om te navigeren. Dankzij Apple CarPlay is de kaartenapplicatie van je smartphone volledig geïntegreerd. Ben je al aan het rijden, dan vraagt Siri waar je naartoe wil. Sta je nog stil, dan heb je ook de mogelijkheid om via het toetsenbord een locatie in te geven.

En je muziek? Met Apple CarPlay laat je meteen je favoriete bands door de speakers knallen, of je nu de voorkeur geeft aan Spotify of iTunes.

 

Suzuki zet volop in op innovatie. Zo is de nieuwe Suzuki Ignis (vanaf uitrustingsniveau GL+) voorzien van Apple CarPlay!

Deel deze pagina