Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto-opties: wagen met trekhaak of toch maar zonder? Wij helpen kiezen

3 minuten 30/10/2015

Ben je met jouw Suzuki regelmatig onderweg met een aanhanger? Of wil je op stap met een handige fietsendrager? Dan heb je uiteraard nood aan een trekhaak. Hiervoor kan je vanzelfsprekend terecht bij een Suzuki-verdeler. Hij biedt de keuze tussen een vaste trekhaak of een afneembaar exemplaar. Deze keuze zal bepaald worden door je gebruikspatroon – trek je bijna dagelijks een aanhanger of slechts sporadisch – en je persoonlijke voorkeur.

trekhaak suzuki

Steeds paraat met vaste trekhaak

Koppel je regelmatig een aanhanger aan uw auto? Of trek je er vrijwel wekelijks op uit voor een fietstocht? Dan is een vaste trekhaak wellicht de beste oplossing. Dan staat jouw Suzuki immers steeds paraat voor zijn opdracht.

De troeven van de vaste trekhaak zijn:

  • steeds gebruiksklaar
  • geen zorgen over correcte of lastige montage
  • robuust en oerdegelijk

Flexibiliteit met afneembare trekhaak

Vele mensen hebben echter maar zelden een trekhaak nodig: voor de aanhanger met bagage tijdens de jaarlijkse vakantie, bij het ophalen van nieuw meubilair, of voor een verdere bestemming waarbij de fietsen mee op de drager achter de wagen gaan. De overige tijd willen ze die trekhaak liefst zien verdwijnen.

Wel, dat kan eenvoudig met een afneembare trekhaak die voor verscheidene modellen verkrijgbaar is. De haak met kogel is in een handomdraai te bevestigen en weer te verwijderen, waarna de trekhaakconstructie volledig uit het zicht verdwenen is. Dit is een belangrijke troef voor heel wat mensen die zich storen aan ‘dat lelijke ding onder de achterbumper’. Een afneembare trekhaak biedt hiervoor een handige en esthetische oplossing, zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit.

trekhaak suzuki

Pluspunten van een afneembare trekhaak:

  • snelle en eenvoudige (de)montage
  • esthetische oplossing, want onzichtbaar na demontage
  • geen hinder bij inladen koffer
  • geen risico op parkeerschade door trekhaak
trekhaak suzuki

Persoonlijk advies

Je Suzuki-verdeler geeft je natuurlijk graag meer informatie en bijstand bij de keuze en montage van een trekhaak. Bovendien bevat het accessoiregamma van Suzuki tal van andere items om uw wagen optimaal uit te rusten. Zo biedt het Travelers Pack op de Swift en de Jimny een afneembare trekhaak met bekabeling en adapter. Dankzij de aluminium fietsendrager die hierop gemonteerd kan worden, kunnen zo tot drie fietsen vervoerd worden.

Deel deze pagina