Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto’s leasen of niet: de voor- en nadelen op een rijtje

3 minuten 07/08/2015

Bedrijfsleider van een grote of middelgrote onderneming? Dan is de kans groot dat je al over autoleasing hebt nagedacht. Het is een veelgebruikte manier om de loonkosten van je onderneming binnen de perken te houden en je werknemers de nodige flexibiliteit te bieden. Maar heeft auto’s leasen dan alleen maar voordelen? 0f vallen er ook enkele kanttekeningen te plaatsen? Wij zochten het voor je uit.

 

Beperkte investering, maximale bewegingsvrijheid

Leasing is een aantrekkelijke methode voor de financiering van bedrijfswagens. Je bedrijf hoeft namelijk geen zware investeringen te maken. Zo blijf je mobiel terwijl je je financiële ademruimte bewaart. Bovendien hebben onze zuinige modellen een lage CO2- uitstootwat ze niet alleen ecologischer maar ook fiscaal erg aantrekkelijk maakt. Twee vliegen in één klap!

Ontdek hier het onderscheid tussen financiële en operationele leasing.

Auto’s leasen houdt de loonkosten in toom

Weinig debatten zo actueel als die over de taxshift. De loonkosten naar beneden halen en zo de economische competitiviteit van ons land verstevigen, daar draait het – in grote lijnen – om. Wil je er alles aan doen om de loonmassa van je bedrijf zo laag mogelijk te houden? Dan bieden ook bedrijfswagens soelaas. Het is een voordeel waar maar weinig werknemers neen tegen zullen zeggen, en voor de onderneming is het fiscaal bijzonder voordelig.

Size does matter

Is een auto leasen dan sowieso een betere keuze dan de aankoop van een wagen? Dat hangt grotendeels af van de schaalgrootte van je bedrijf. Wie bijvoorbeeld een startup runt en geen personeel heeft dat vaak de baan op moet, is wellicht meer gebaat bij de aankoop van één of een beperkt aantal firmawagens. De investering blijft beperkt, en wie kiest voor een kwalitatief en duurzaam model, kan bovendien rekenen op een korte terugverdientijd.

Autoleasing ook voor kleine ondernemingen

En toch. Zelfs kleine ondernemingen doen vaak hun voordeel bij autoleasing. Want wie least, die heeft veel meer keuzevrijheid. Na een paar jaar je bedrijfswagen inruilen voor een nieuw model? Geen probleem. Autoleasing biedt een grote flexibiliteit, en laat dat nu net een doorslaggevende troef zijn in het hedendaagse bedrijfsleven.

Op zoek naar een evenwicht tussen veiligheid, rijcomfort en duurzaamheid? Rust je wagenpark dan uit met de wagens uit de Suzuki-stal. Je hebt de keuze uit modellen uit het A- en B-segment of ga voor een van onze SUV/Crossovers. Bekijk al onze leasing modellen en ontdek onze verschillende soorten leasing.

Deel deze pagina