Overslaan en naar de inhoud gaan

Baby in de auto? Kies voor een aangepaste autospiegel

3 minuten 22/03/2017

Als bezorgde ouder hou je graag je kleine spruit in de gaten. Ook wanneer je in de wagen zit, wil je jouw baby kunnen zien op de achterbank. Met de juiste autospiegel werp je op een veilige manier een blik op je baby.

 

De babystoel tot een jaar installeer je tegen de rijrichting in

Veiligheid komt altijd voorop. Het is dan ook belangrijk dat je jouw baby en de babystoel op de juiste manier in de wagen installeert. Onderzoek heeft aangetoond dat het tot vijfmaal veiliger is om de babystoel tot een jaar tegen de rijrichting in te installeren. Bij een ongeval is zo de schok voor het kindje veel geringer.

 

Praktisch probleem: je kindje en jij zitten met de rug naar elkaar

De babystoel tegen de rijrichting in installeren mag dan veilig zijn, het is zo behoorlijk moeilijk om je kleine spruit in de gaten te houden of oogcontact te maken. Wil je weten waarom er plots traantjes vloeien? Je kan gauw achterom kijken om te zien wat zich afspeelt op de achterbank, maar dan heb je niet langer het verkeer in de gaten. Dat is een levensgevaarlijke situatie.

 

Een aangepaste autospiegel is de oplossing

Gelukkig bestaat er een eenvoudige manier om in de wagen oogcontact te kunnen maken met je kindje. Je bevestigt namelijk een aangepaste spiegel aan de hoofdsteun die zich tegenover de baby bevindt. Kijk jij in je achteruitkijkspiegel, dan kan je via deze spiegel op de achterbank oogcontact maken met je baby.

 

Wat maakt een babyspiegel in de auto zo bijzonder?

Bij het kiezen van een babyspiegel zijn twee elementen belangrijk. In de eerste plaats moet de spiegel de aandacht trekken van je kindje. Babyspiegels vind je dan ook vaak geïntegreerd in een leuke knuffel. Zo mag je er zeker van zijn dat je uk ernaar zal kijken. Voorts is het belangrijk dat de spiegel voldoende groot is. Zo is het makkelijker voor jou en je kindje om oogcontact te maken.

 

Op zoek naar de ideale gezinswagen? Aan deze kenmerken hoort deze wagen te voldoen.

Deel deze pagina