Overslaan en naar de inhoud gaan

Dáár zit je tankdop, en andere handige weetjes over je auto

3 minuten 12/02/2015

In een mensenleven rij je met meer auto’s dan je zou vermoeden. Denk maar aan die huurauto op je favoriete vakantieoord, die nieuwe bedrijfswagen of die auto van je ouders. Geen wonder dat je al eens vergeet waar die tankdop nu weer zat. Vervelend, zeker wanneer je het tankstation komt binnengereden en snel een pomp moet kiezen. Toch hoef je dit niet handmatig te controleren, een klein handigheidje volstaat. En zo zijn er nog wel een paar interessante autoweetjes!

 

Suzuki-dashboard vertelt je alles, zelfs waar je tankdop zit

Krijg je via je autospiegels nét geen zicht op je tankdop? Geen nood: een blik op je Suzuki-dashboard volstaat. Een eenvoudig pijltje toont aan welke kant de tankvuldop zit. Wijst het pijltje naast de afgebeelde benzinepomp naar rechts, dan zit de tankdop aan de passagierskant. Handig!

 

Batterij van je autosleutel leeg? Blijf kalm!

Daarnaast zijn er nog een paar andere weetjes die het leven van een chauffeur net iets gemakkelijker maken. Over je autosleutels, bijvoorbeeld. Heb het al eens meegemaakt dat de batterij van je autosleutel plotseling leeg bleek? Ook dat is geen reden tot paniek. Elke sleutel is voorzien van een noodsleutel, die in de hoofdsleutel zit. Met de noodsleutel kan je het portier openmaken. Met de oudere Suzuki-sleutels met ‘Keyless Entry’ kun je met de noodsleutel ook de auto starten (na verwijdering van het plastic kapje op het contactslot).

 

Parkeer bij voorkeur altijd … achteruit

Nog zo’n handige weetje dat niet bij elke chauffeur bekend is: achteruit parkeren is een stuk comfortabeler en veiliger dan vooruit parkeren. Hier alvast enkele doorslaggevende argumenten:

 • Meer ruimte: Wie achteruit rijdt, heeft ruimte nodig om te draaien. Bij het achteruit inparkeren is dat geen probleem, want dan heb je alle ruimte om te draaien. Die ruimte heb je bij achteruit wegrijden mogelijk niet, omdat dan auto’s aan beide kanten geparkeerd zijn.
 • Beter overzicht: Als je vooruit uit het parkeervak rijdt, heb je een beter overzicht op de weg. Wie achteruit wegrijdt, moet eerst een stuk de weg op voor een compleet overzicht. Bovendien kunnen de ruiten achteraan nog beslagen zijn.
 • Sneller vertrokken: Je stapt in, en je bent vertrokken. Een manoeuvre komt er niet aan te pas!

Ken je graag alle voordelen en weetjes van je eigen Suzuki? Je Suzuki-verdeler vertelt je er graag meer over!

Deel deze pagina
 • stormschade
  4 minuten

  Is mijn auto verzekerd tegen stormschade?

  Een storm kan je auto serieus toetakelen. Komt de verzekering tussen als je stormschade hebt geleden? En wat moet je daarvoor doen? Je leest het in deze blog. 

 • autokeuring
  3 minuten

  Goed voorbereid naar de autokeuring

  Met een goede voorbereiding verloopt je bezoek aan de autokeuring heel wat vlotter (en hoef je hopelijk niet terug te komen). Ontdek onze tips!