Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste muziek voor je roadtrip? Van deze hits houdt iedereen!

3 minuten 27/11/2019

Net zoals in de film een avontuurlijke roadtrip ondernemen met je vrienden of gewoon een gezellig auto-uitstapje maken met je gezin? Een toffe soundtrack mag sowieso niet ontbreken. Omdat je je tijd goed kunt gebruiken om in te pakken en een route uit te stippelen, stelden wij alvast een miniplaylist met de beste muziek voor je samen!

1.Born to be Wild

Get your motor running. Head out on the highway! Looking for adventure… And whatever comes our way!” De mannen van Steppenwolf hebben duidelijk kaas gegeten van avontuurlijke roadtrips.

2.I’ll Be There for You

F.R.I.E.N.D.S. forever! Deze hit van The Rembrandts barst van de nostalgie – zelfs als je in de jaren negentig nog niet geboren was was – en kan iedereen meezingen.

3.A Thousand Miles

Of je nu een honderdtal kilometer of duizend mijl voor de boeg hebt: met deze nillies-hit van Vanessa Carlton die door de speakers galmt, wordt het bijna spijtig om eindelijk op je bestemming te arriveren.

4.Ironic

Alanis Morissette schreef dit liedje met een roadtrip in gedachten. Dat blijkt duidelijk uit de videoclip waarin ze een roadtrip onderneemt met … zichzelf! Én uit het luidkeels gezongen refrein, uiteraard.

5.The Passenger

Omdat het niet altijd rond de bestuurder kan draaien, schreef Iggy Pop in 1977 deze song. Fun fact: Iggy had in die tijd auto noch rijbewijs – en schreef deze roadtriphit naast David Bowie die aan het stuur zat.

Roadtrip gepland? Zo laat je de beste muziek uit je speakers knallen!

Tip: de beste muziek voor een roadtrip vraagt natuurlijk om een uitstekende geluidsinstallatie – zo eentje waar Regi himself jaloers op zou zijn. Als je Suzuki is uitgerust met een Pioneer Soundsystem, kun je dat hokje op je verlanglijst alvast afvinken. Je hoeft alleen maar verbinding te maken met Spotify en je bent vertrokken! De bass en treble pas je eventueel nog aan naar voorkeur. Let wel, hoewel jij de dj bent, kun je onderweg natuurlijk moeilijk met allerlei knopjes aan het prutsen gaan. Voorkom dat je afgeleid raakt in het verkeer, door van tevoren alle instellingen in orde te maken.   

Deel deze pagina