Overslaan en naar de inhoud gaan

De kleur van je auto kiezen: do’s-and-don’ts om rekening mee te houden

4 minuten 23/09/2015

Ga je een nieuwe auto kopen? Proficiat! Je staat ongetwijfeld te springen om je aanwinst uit te testen. Maar vóór het zover is, moet je nog een aantal keuzes maken. Kies je bijvoorbeeld voor diesel of benzine? Manuel of automaat? En welke kleur auto kies je? Het antwoord op die laatste vraag lijkt eenvoudig, maar dat is het allerminst. Want vandaag heb je de keuze uit een bijzonder breed kleurenpalet, om nog maar te zwijgen over de verschillende texturen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood: wij springen in de bres met enkele handige do’s-and-don’ts.

 

Kleur auto bepaalt de look: ga doordacht te werk

Een auto is voor veel chauffeurs bijna een tweede thuis. Logisch: je rijdt er meerdere keren per dag mee rond, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Je kiest dus maar beter een autokleur die je niet te snel beu raakt. Verkies je een felle kleur? Daar valt iets voor te zeggen, want op die manier tover je je auto om tot een echte eyecatcher. Maar er zijn ook nadelen. Zo bestaat de kans dat je na enkele maanden alweer uitgekeken bent op de felrode tint die bij aankoop nog zo aantrekkelijk leek …

Ga daarom altijd doordacht te werk en overloop op voorhand de pro’s en de contra’s van je favoriete kleur auto. Wereldwijd kiezen de meeste mensen voor een witte, grijze of zwarte auto. Witte auto’s doen het vooral goed in het zuiden, waar een donkere auto te snel opwarmt. Hoewel wit hier dus minder populair is, zijn witte wagens de laatste jaren ook in België aan een opmars bezig. De dominante kleuren hier zijn echter nog steeds donkergrijs en zilvergrijs. Het voordeel van grijstinten is dat je er veel minder snel vuil op ziet: geen overbodige luxe in Noord-Europa.

Interessant weetje: in China doen vooral groen en geel het goed, kleuren die allesbehalve populair zijn op de Europese en Amerikaanse markten. Wie hier voor een felle kleur kiest, gaat doorgaans voor blauw of rood.

 

Je auto later doorverkopen? Deze autokleuren maken het verschil

Ben jij iemand die graag om de vijf jaar van auto wisselt? Dat begrijpen we perfect. Niets zo leuk als in een jonge bolide over het wegdek te zoeven. Tenminste, als je niet te veel verlies hebt gemaakt op de doorverkoop van je oude wagen. Om je auto tegen een aanvaardbare prijs aan de man te kunnen brengen, spelen meerdere factoren een rol. Zo is er natuurlijk het merk van de wagen, maar ook het aantal gereden kilometers, het verbruik en de kleur van de auto zijn van tel.

 • de kleuren van je auto kiezen
 • de kleuren van je auto kiezen
 • de kleuren van je auto kiezen
 • de kleuren van je auto kiezen
 • de kleuren van je auto kiezen
 • de kleuren van je auto kiezen
 • de kleuren van je auto kiezen
 • de kleuren van je auto kiezen
 • de kleuren van je auto kiezen
 • de kleur van je auto kiezen
 • kleur auto kiezen Suzuki Vitara
 • kleur auto kiezen Suzuki Vitara

Tip: Kies voor de neutrale kleur auto zoals metallic grijs, donkerblauw en zwart. Die zijn niet alleen het populairst bij de nieuwe modellen, maar ook op de tweedehandsmarkt. Uiteraard zijn er tijdelijke trends waarbij gekozen wordt voor fellere kleuren, maar die zijn vaak even snel weer verdwenen als ze gekomen zijn. Het blijft altijd een kwestie van persoonlijke smaak.

 

En wat met de textuur van je wagen? Die kies je gewoon volgens je persoonlijke voorkeuren. Net als het model, natuurlijk. Benieuwd welke Suzuki het best bij je persoonlijkheid past? Neem snel een kijkje in onze website!

Deel deze pagina