Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe Suzuki Swift: nog meer rijplezier

3 minuten 18/04/2024
Nieuwste generatie van de Suzuki Swift

De Suzuki Swift is al aan z’n vierde generatie toe. De nieuwste versie van deze wereldwijde bestseller blijft trouw aan het origineel, maar zet op het vlak van efficiëntie en veiligheid grote stappen vooruit. Goed voor nog meer rijplezier en comfort.

Veiligheid voorop

De Suzuki Swift is standaard uitgerust met een uitgebreid veiligheidssysteem. Dat detecteert voertuigen, fietsers en voetgangers om frontale, diagonale en zijdelingse botsingen te vermijden. Dreigt er een ongeval te gebeuren? Dan word je als chauffeur gewaarschuwd met een visueel signaal en geluid. Als je daarop niet reageert, remt de Swift automatisch af om het ongeval te voorkomen.

Daarnaast is er de Lane Keeping Assist (LKA). Wanneer je cruise control gebruikt, helpt de LKA om je wagen in het midden van de rijstrook te houden. Het systeem biedt ook stuurhulp om een veilige afstand te houden als er een obstakel in zicht is. Tot slot kan je kiezen voor éxtra veiligheid met onder meer verkeersbordherkenning of een dodehoekmonitor.

Zuiniger rijden

De nieuwe benzinemotor in de Suzuki Swift verbruikt minder brandstof en stoot minder uit. Tegelijkertijd is de motor krachtiger bij een laag toerental, zodat je Swift sneller reageert en beter presteert.

De benzinemotor vormt samen met een elektromotor de nieuwe Smart Hybrid 12V-aandrijflijn (SHVS). Dit systeem zet de kinetische energie die vrijkomt als je remt, om in stroom voor de batterij en ondersteunt de motor als je versnelt. Nóg minder brandstof gebruiken, da’s nóg beter voor het milieu!

Ultiem rijcomfort

Het ruime en comfortabele interieur van de Suzuki Swift is ontworpen met veel oog voor ergonomie, zodat jij geniet van een nog aangenamere rijervaring. Zo zijn de middenconsole en bedieningselementen subtiel naar de bestuurder gericht voor extra gebruiksgemak.

Vertrouwd design in nieuw kleurtje

De nieuwe Suzuki Swift herken je meteen. Z’n speelse en avontuurlijke design bleef behouden, maar kreeg een nieuw jasje in de vorm van zes nieuwe kleuren.

Benieuwd naar meer? Vraag gerust een testritje aan.

Deel deze pagina