Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit worden de autotrends in 2016

3 minuten 18/01/2016

De autosector luidt het nieuwe jaar traditiegetrouw in met heel wat innovaties. Die moeten je rijervaring vlotter en comfortabeler maken. Of die beloftes worden waargemaakt? Reken maar. In 2016 wordt autorijden niet alleen veiliger, maar ook energiezuinig en vooral nóg aangenamer. Hier alvast enkele autotrends die je autoritten dit jaar naar een hoger niveau tillen.

 

Autotrends focussen op compactheid

We leven met almaar meer mensen op dezelfde, beperkte oppervlakte. Compactheid is daarom een must, of dat nu gaat over wonen of over het verkeer. Gelukkig hoeft compactheid geen synoniem te zijn met krapte. Compactheid gekoppeld aan maximaal gebruikscomfort is dan ook een duidelijke autotrend in 2016. Compacte wagens bouwen is een van de specialiteiten van Suzuki. Denk maar aan de nieuwe Baleno. Het nieuwe model is 15 centimeter langer dan de Suzuki Swift maar blijft nog altijd onder de 4 meter. Ondanks de beperkte afmetingen bedraagt de bagageruimte maar liefst 355 liter! Daarmee is de Suzuki Baleno het ruimste model in het B-segment.

autotrends 2016 Suzuki Baleno

Kracht én zuinigheid

In 2016 willen we het onderste uit de kan halen. Een krachtige motor is een must, maar die moet ook soepel én energiezuinig zijn. De Boosterjet-motoren van Suzuki koppelen zuinigheid aan kracht en souplesse. Ze zijn compact en licht, maar door gebruik te maken van directe inspuiting en een turbo zijn ze toch heel krachtig. En zoals je van Suzuki gewend bent, vermindert ook deze nieuwe krachtbron het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

boosterjet

Deze Boosterjet-motor vind je in twee Suzuki-modellen: de Baleno en de Vitara S.

 

Nog veiliger rijden

Een van de autotrends waar we dit jaar niet omheen kunnen, is veiligheid. Automodellen bevatten niet alleen de meest innovatieve veiligheidstechnologie, zoals de adaptieve cruise control en de radar brake support. Bovendien worden ze ook almaar steviger en robuuster. De strenge Euro NCAP-crashtest is het beste bewijs dat Suzuki continu investeert in veiligheidsverbeteringen. De nieuwe Vitara slaagde namelijk met vlag en wimpel en gaat lopen met de maximale score van vijf sterren. Een primeur: voor het eerst gaat een compacte SUV met de hoofdprijs aan de haal. Eerder haalden de Swift en S-Cross ook al de maximale score.

  • autotrends 2016
  • autotrends 2016
  • autotrends 2016
  • autotrends 2016

Volop personaliseren

De onuitputbare personalisatiemogelijkheden zijn nog een autotrend in 2016. Merk kleur, model, cilinderinhoud, stof van de zetels, … Je kiest het allemaal zelf. Tip: wist je dat Suzuki een bijzonder divers aanbod heeft voor grote én kleine budgetten? Neem snel een kijkje!

Deel deze pagina