Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de 4 belangrijkste oorzaken van een autopanne

3 minuten 28/02/2018

Autopech komt altijd ongelegen. Dan kan je maar beter alles in het werk stellen om dat te voorkomen. Rij doordacht en wees volgende oorzaken van een autopanne een stapje voor!

 

Een oververhitte motor leidt het vaakst tot autopech

Het is knap lastig wanneer je nog een hele afstand af te leggen hebt en je motor oververhit raakt. Las daarom geregeld een pauze in en hou er een zuinige rijstijl op na. Dat verkleint de kans aanzienlijk. Hou ook de koelvloeistof in de gaten. Een geluk: Suzuki staat bekend om zijn hittevriendelijke motoren.

 

Meer weten? Suzuki is het op drie na meest betrouwbare automerk!

 

Oeps! De verkeerde brandstof in je tank

Je hoeft maar even verstrooid te zijn aan de pomp om de verkeerde brandstof te tanken. Start je auto niet, maar bel meteen de pechverhelping.  Doe hetzelfde wanneer je zonder brandstof gestrand bent aan de kant van de weg.

 

Storingen op de elektronica in de auto

Een auto zit vandaag boordevol elektronica, wat natuurlijk zijn voordelen heeft. Helaas laat de techniek het soms afweten en dat kan leiden tot een autopanne. Gelukkig is Suzuki degelijk en betrouwbaar. En krijg je toch autopech, dan kan je rekenen op een garantieperiode van vijf jaar

 

Schenk je geen aandacht aan de symbolen op je dashboard? Deze lampjes negeer je beter niet!

 

Een platte band nadat je even bent afgeweken van de rijweg

Veel is er niet nodig om lek te rijden. Spijkers of glasscherven aan de rand van de weg zijn voldoende. Ben je niet zo handig met een reparatiekit? Bel dan ook in dit geval de pechverhelping van Suzuki! Een technieker komt je in geen tijd uit de nood helpen.

Weetje: Suzuki rust zijn nieuwste modellen uit uit met een automatische spoorassistent. Je krijgt een waarschuwing wanneer je afwijkt van je rijstrook. Op de Ignis en Swift Grand Luxe Xtra vind je deze optie al terug.

Deel deze pagina