Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de 4 leukste autospelletjes voor onderweg

3 minuten 27/06/2018

Ga je deze zomer met de auto op vakantie? Dan is de kans groot dat je lang onderweg bent voordat je je bestemming bereikt. Als passagier heb je vaak uren van verveling te doden en dat scrollen op je gsm ben je al snel beu. De oplossing? Enkele leuke autospelletjes voor onderweg!

 • Speel ‘wie ben ik’ met alle passagiers in de auto

  Om dit spelletje te kunnen spelen, zorg je het best dat je post-its in de auto hebt liggen. Schrijf de naam van een bekend persoon op zo’n briefje en kleef dat op het voorhoofd van een andere passagier. Die mag natuurlijk niet zien welke naam je opgeschreven hebt. Vervolgens mag ieder om beurt een vraag stellen om de persoon te raden die op het briefje geschreven staat.

   

  Ga je op reis naar Frankrijk? Denk aan het ecovignet!

 • Bedenk een film, Hollywoodster of band met de letter…

  Spelletjes die je helemaal afleiden, zijn de leukste – tenzij je de chauffeur bent. En wat is er plezieriger dan je hoofd te breken over namen van acteurs, muzikanten, voetballers of simpelweg filmtitels? Hoe het in zijn werk gaat: iemand noemt een film, de volgende bedenkt een andere film die begint met de laatste letter van de eerder genoemde titel. Je kunt het natuurlijk ook spelen met Formule 1-piloten, Vlaamse tv-gezichten, schrijvers, dieren,…

   

  Tip: geef elkaar maximaal 10 seconden de tijd om na te denken. Zo hou je er een stevig tempo in!

 • Een klassieker onder de autospelletjes: ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’

  Sommige autospelletjes zijn met reden klassiekers. Omdat iedereen ze kan meespelen, bijvoorbeeld. Bij dit autospelletje maakt het immers niet uit hoe oud je bent. Voor kleine kinderen is het een leuke manier om het geheugen te trainen.

   

  Vier roadtrips voor op je Swiftlist!

 • Rijmrijden zorgt gegarandeerd voor hilariteit op de achterbank

  Een ander autospelletje waar iedereen plezier aan beleeft, is rijmrijden. Het opzet is heel eenvoudig: iemand zegt een zin, de ander moet een zin bedenken die hierop rijmt. Bovendien moeten de zinnen een verhaal vormen. Niet uitdagend genoeg? Leg vooraf vast of het een grappig, spannend of akelig rijmpje wordt!

Deel deze pagina