Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit zijn de interessantste apps voor in de auto

3 minuten 27/04/2016

Van apps met verkeersinfo en radarverklikkers tot digitale assistenten om jouw wagen in geen tijd terug te vinden. Hieronder vijf apps, verkrijgbaar in de App Store van Apple of de Google Store, die het leven van elke automobilist een stuk makkelijker maken.

 

Assisto voor een correct ingevuld aanrijdingsformulier

Stressvolle situaties zoals verkeersongevallen leiden vaak tot foutief ingevulde Europese aanrijdingsformulieren. De gratis app Assisto verkleint die kans op fouten. Assisto doorloopt samen met jou het hele proces, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om foto's toe te voegen. Na afloop ontvang je het formulier in pdf-vorm in jouw mailbox.

 

Parkmobile: geen gedoe met parkeertickets

Je kan vandaag nog steeds een sms'je sturen om parkeergeld te betalen, al zijn er intussen meer trendy mogelijkheden. Met de gratis app Parkmobile toets je de parkeerzone in – je kan ook selecteren op de kaart – nadat je jouw wagen hebt geparkeerd. Je drukt op start. Eens terug aan jouw wagen druk je op stop. Afrekenen doe je aan het einde van de maand. Ook handig: de app werkt met een gps-functie, waardoor je jouw wagen steeds makkelijk terugvindt.

apps auto

iCoyote: geen boetes meer

De radarverklikker iCoyote wordt vandaag gebruikt door meer dan 200.000 Belgen. Zogenaamde Coyote-verkenners waarschuwen – naast het gebruikelijke ongevallen- en fileleed - voor snelheidscontroles. Een aantal diensten zijn gratis, andere worden pas beschikbaar nadat je tekent voor een abonnement.

 

Waze: realtime verkeersinfo van gebruikers

Gebruikers delen realtime verkeersinfo met andere bestuurders in de regio. Leuke extra's: je ontdekt welke vrienden naar dezelfde bestemming rijden en deelt jouw route of verwachte aankomsttijd. Met de gratis app Waze kost het geen moeite meer om samen te rijden.

 

DriveGain: ecologisch rijgedrag

Wie op brandstof wil besparen, moet de gratis app DriveGain op zijn smartphone installeren. Deze app analyseert niet alleen jouw rijgedrag, hij geeft ook tips om zuiniger te rijden. DriveGain combineert gps-gegevens met de technische gegevens van jouw wagen om tot een analyse te komen. De info wordt tijdens je rit getoond in een handig overzicht. Het komt erop aan de meter de hele tijd in het groen te houden.

 

Tip: wist je dat de modellen van Suzuki bijzonder energiezuinig zijn? Ontdek snel alle specificaties

Deel deze pagina