Overslaan en naar de inhoud gaan

Een gps kopen: hiermee moet je rekening houden

3 minuten 28/07/2017

Op een onbekende plek de weg vinden? Vandaag waagt niemand zich er nog aan zonder gps. Maar waaraan hoort een degelijke gps te voldoen? Of beter: is het überhaupt zinvol om vandaag nog een afzonderlijk navigatiesysteem aan te schaffen?

 

Een gps moet gebruiksvriendelijk zijn

Wanneer we een route uitstippelen, verliezen we liefst niet al te veel tijd. Het gebruikscomfort komt voorop. We hebben immers niet het geduld om uit te zoeken hoe het toestel of de applicatie werkt. Dat moet meteen duidelijk zijn. Applicaties zoals Google Maps of Waze zijn wat dat betreft koplopers. Je typt je bestemming in en meteen ben je klaar om te vertrekken. Geen eindeloze menu’s doorploegen, geen complex gedoe.

 

Wat zijn de voordelen van community-based navigatie?

 

Het installeren van het toestel in de wagen mag geen tijd kosten en mag je niet afleiden

De eerste gps-systemen die we in de wagen gebruikten, waren afzonderlijke gps-toestellen die we tegen de voorruit of op het dashboard bevestigden. Met een kabel gebruikten we de sigarettenaansteker als voedingsbron. Dat bracht meer rompslomp met zich mee dan we vandaag willen opbrengen.

De mens is een multitasker, al is dat in de auto geen troef. Onze aandacht hoort uitsluitend naar het verkeer op de weg te gaan. Hoogstens glijdt onze blik af en toe af naar het scherm van het gps-systeem.

 

Suzuki Smartphone Linkage is de perfecte oplossing

Met het Suzuki Smartphone Linkage-systeem heb je vandaag de perfecte oplossing binnen handbereik. Via usb wordt je smartphone verbonden met het touchscreen in de auto. Een afzonderlijke gps is niet langer nodig. Gebruik je Google Maps of kies je eerder voor Waze? Doordat je werkt met je vertrouwde telefoon, hoef je geen onbekend navigatiesysteem onder de knie te krijgen. Bovendien verschijnen inkomende oproepen en sms’en op hetzelfde scherm. Dat is niet alleen handig, het is ook veiliger.

 

Lees hier meer over: Apple Carplay

 

Tip: Vind je jouw muzieksmaak momenteel niet op de radio? Via het Smartphone Linkage systeem kan je jouw eigen muzieklijsten afspelen!

Deel deze pagina