Overslaan en naar de inhoud gaan

Een muffe geur in de auto: wat kun je eraan doen?

3 minuten 26/04/2017

Of je nu terugkeert van vakantie of aan het einde van een lange werkdag in de auto stapt, het muffe geurtje dat je er weleens opsnuift kennen we allemaal. Maar belangrijker: hoe zorg je dat het weer verdwijnt?

 

De airco is doorgaans de boosdoener

Hangt er een onaangenaam geurtje in de wagen, dan is dat meestal te wijten aan het vocht van de airco. Dat zit nog in de airco wanneer je de motor stillegt. Na een tijdje gaat het beginnen ruiken. Gelukkig kan je dit probleem op een eenvoudige manier oplossen: zet de airco tien minuten voor je aankomst uit. Zo is het vocht tijdig opgedroogd en kan er niets beginnen ruiken.

Blijft de geur toch hangen? Reinig dan de verdamper door die in te spuiten met een product. Je klopt best even aan bij je garagist. Hij weet hoe je dit aanpakt.

 

Muffe geur uit de auto verjagen … door te poetsen

Morsen is geen schande, wel zorgt het vaak voor vieze geurtjes. Belanden er weleens etensresten of een scheutje koffie op de stoffen zetels? Dan ga je je wagen maar beter te lijf met een heus arsenaal aan schoonmaakmiddelen. Poets niet enkel de zetels, maar ook het plafond van je auto. Vaak blijven op die plek de meeste geurtjes hangen.

 

Verluchten, verluchten, verluchten

Wat het meest voor de hand ligt, is doorgaans erg doeltreffend: verluchten. Zet bij je thuiskomst de wagen meteen in de garage en laat ramen en deuren open. Zo maak je het meeste kans om deze vieze geur op een makkelijke manier te verdrijven. Dat is ook nog steeds de beste manier om een doordringende sigarettengeur aan te pakken (al zal je die nooit helemaal uit je auto krijgen).

 

Tip: doorzoek je wagen, kijk onder de autostoelen

Een appel die van de passagiersstoel rolde, uit het zicht verdween en vergeten raakte? Het is gauw gebeurd. Controleer dan ook even of er nergens een stuk fruit ligt te rotten. Ook dat kan zorgen voor een behoorlijk onaangenaam geurtje in de auto

Deel deze pagina