Overslaan en naar de inhoud gaan

Fileflirten: tips voor instant succes!

4 minuten 30/08/2017

Over de file in Vlaanderen is het laatste woord nog niet gezegd. Maar in plaats van te klagen, kun je het ook positief bekijken. Een file is een uitgelezen kans om rustig na te denken, je muziekkennis bij te schaven of … heerlijk te flirten. Dit moet je weten voor je je aan een fileflirt waagt:

 

Je zinvol bezighouden in een file

Jaar na jaar sneuvelt er in België wel een filerecord. Veel mensen spenderen makkelijk enkele uren per week in de file van en naar het werk. Volgens onderzoek bij onze noorderburen zoeken bestuurders dan ook naar leuke en zinvolle manieren om hun tijd te spenderen in de file. Muziek luisteren staat met stip op één, maar we houden er ook van om onze gedachten op een rijtje te zetten, een snack te eten of een telefoontje te plegen als we stilstaan in het verkeer. En op nummer acht in het lijstje met favoriete bezigheden: flirten met lotgenoten in de file.

 

Flirten in de file: hoe doe je dat eigenlijk?

Een flirt begint meestal op dezelfde manier: jullie blikken kruisen en er verschijnt een glimlach op je gezicht. Maar in het verkeer – stilstaand verkeer weliswaar – zet je niet zo makkelijk de volgende stap. Daarom geven we je graag deze flirttips mee:

 

1. Relax!

Te laat op je werk arriveren is geen pretje. Toch kun je je er maar beter niet in opwinden. Stress laat de file niet verdwijnen én het zorgt ervoor dat je minder oog hebt voor de leuke mensen rondom jou op de E40 of Antwerpse Ring. Blijf dus kalm en kijk rustig rond.

2. Val op, maar niet té

Je hoeft heus niet om aandacht te schreeuwen, maar zorg wel dat je gezien wordt. Een leuke auto in fel kleurtje helpt gegarandeerd. Muziek op en raampje naar beneden kan, maar zet je tunes zeker niet té luid: niemand houdt van een ‘attention junkie’.

3. Flirt creatief

Nu is het tijd voor het echte werk. Wanneer je een leuke heer of dame ziet in de auto naast je, zet je je mooiste glimlach op. Krijg je een lach terug en lijkt de aandacht wederzijds? Dan moet je snel zijn, want voor je het weet schuift haar of zijn baanvak op en is je kans verkeken. In Nederland is er een site waar je flirts kunt opzoeken op basis van de nummerplaat, maar bij ons bestaat zoiets niet. En dus moet je je naam of gsm-nummer zien uit te wisselen. Hoe je het precies aanpakt, dát laten we aan jouw creativiteit over!

 

Oh ja, let wel goed op in het verkeer! Veiligheid boven alles.

Deel deze pagina