Overslaan en naar de inhoud gaan

Geluidsisolatie van je auto: dit zijn de aandachtspunten

2 minuten 08/12/2017

Een luidruchtige auto is geen pretje. Probeer maar eens een gesprek te voeren met een passagier of een muziekje te beluisteren wanneer de motor bij de minste inspanning brult als een leeuw. Gelukkig staat de techniek ook wat dat betreft vandaag almaar verder: de auto is steeds vaker een geluidsisolerende cocon.

 

Een fluisterstille motor is een meerwaarde

Niet elke autobouwer heeft aandacht voor het aantal decibels dat een motor produceert. Bij Suzuki is dat gelukkig wél het geval. Meerdere modellen hebben vandaag een zachte, bijna fluisterstille motor. Vergeet yoga. Met de nieuwe Suzuki-modellen is elke rit een rustgevende ervaring. De geluidsisolatie is bij deze wagens van een zeldzaam hoog niveau.

 

Deze autotermen hoort ook elke dummy te kennen

 

Droom je van een geluidsisolerende auto? Kies dan stille autobanden

Autobanden brengen op asfalt een onvoorstelbaar lawaai voort. Gelukkig kan je dat met de keuze voor de ‘juiste’ banden drastisch verminderen. Het gaat om banden die meteen tot drie decibel minder lawaai produceren. Geen betere manier om geluidsoverlast op de weg terug te dringen. Zijn de banden van je auto aan vervanging toe? Aarzel dan niet om te kiezen voor deze stille exemplaren.

 

Zo vervang je een autoband in zes stappen!

 

De stille jongens van de weg: hybride wagens

Een verbrandingsmotor maakt flink wat lawaai. Hoe sneller de auto rijdt, hoe meer lawaai hij voortbrengt. Het verschil met een hybride auto is enorm. Het zijn de meest geluidsisolerende wagens op de markt. Toen ze enkele jaren geleden voor het eerst opdoken op de rijweg, leidde dat in geen tijd tot discussies over de verplichting voor auto’s om voldoende lawaai te maken. Als voetganger of fietser ben je er namelijk aan gewend om het verkeer te horen naderen.

Die discussie is intussen gaan liggen. Iedereen heeft ingezien dat we alleen winnen bij auto’s die minder decibels produceren. En de zwakke weggebruiker? Die kijkt opnieuw beide kanten uit voor hij de straat oversteekt.

Deel deze pagina