Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe de airconditioning van je auto je veiligheid verhoogt

2 minuten 08/07/2015

Wie het heeft over airconditioning in de auto, heeft het in de eerste plaats over comfort. Maar wist je dat ook je gezondheid er wel bij vaart? Airco in de auto garandeert een betere luchtcirculatie, en daar zijn je longen je dankbaar om. Maar ook je veiligheid gaat erop vooruit. Ontdek de verrassende troeven!

 

Frisse bestuurder = alerte bestuurder

Niets zo gevaarlijk op de weg als een bestuurder die vecht tegen de slaap. Ben je echt te moe om te rijden? Ga dan even aan de kant staan en slaap wat bij. Of zet de temperatuur in je wagen wat lager. Een te hoge temperatuur bezorgt je een loom gevoel, en dat komt je alertheid in het verkeer natuurlijk niet ten goede. Airconditioning in de auto is de beste manier om de temperatuur op peil te houden.

Constante temperatuur: goed voor je gezondheid

Een constante temperatuur houdt je niet alleen alert, ze houdt je ook gezond. Tip: let erop dat het verschil tussen de temperaturen binnen en buiten niet te hoog oploopt, anders loop je het risico op een verkoudheid. De meeste chauffeurs vinden 21 graden doorgaans een aangename binnentemperatuur.

Betere zichtbaarheid

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter komt je airconditioning van pas. En dat heeft alles te maken met veiligheid. Je aircosysteem is namelijk ideale manier is om je ramen te ontwasemen.

Deel deze pagina