Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe kun je als jonge chauffeur besparen op je autoverzekering?

3 minuten 05/07/2017

Krap bij kas zitten: voor heel wat jonge mensen is het herkenbaar. Je probeert te besparen waar mogelijk. Is dat ook een optie voor je autoverzekering? Hoe bespaar je in dat geval als jonge chauffeur? Enkele tips!

 

Kies voor een auto met een laag vermogen

Het is eenvoudig: hoe zwaarder de motor van je wagen, hoe duurder je verzekering. Als beginnende chauffeur kies je dan ook voor een auto met een lichte motor. Geen sportieve wagen, geen krachtige motor. Geef de voorkeur aan een lichte en beheersbare auto. Zware auto’s werken immers vaker roekeloos en assertief rijgedrag in de hand, zo zal ook je verzekeraar redeneren.

 

Bang om een slippertje te maken? Wij zetten de basics van veilig slippen op een rijtje.

 

Bestudeer de voorwaarden in het verzekeringscontract van je ouders

Heel wat verzekeraars geven korting aan jonge chauffeurs die nog inwonen bij hun ouders en zich aansluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Ook is het mogelijk dat er voordelen worden geboden wanneer je ouders voor meerdere producten aanklopten bij een specifiek kantoor. In beide gevallen kan je doorgaans een korting krijgen voor je eigen autoverzekering.

 

Wees een voorzichtige en ongevalvrije chauffeur

Met elke verzekering die je afsluit dek je je in tegen een bepaald risico. Wanneer je aan je verzekeraar kan aantonen dat je al jaren ongevalvrij rijdt, is dat een sterk argument om goede of betere voorwaarden af te dwingen. In dat geval is er immers sprake van een lager risico. Aarzel dan ook niet om dat uit te spelen. Kortom: hoe langer je rondrijdt zonder een ongeval te hebben veroorzaakt, hoe lager je premie hoort te liggen.

 

Waarop moet je letten wanneer je een autoverzekering afsluit?

 

Laat je rijgedrag registreren door je verzekeraar

Sommige verzekeringsmaatschappijen koppelen de voorwaarden van de autoverzekering rechtstreeks aan het rijgedrag. Hoe ze dat doen? Ze installeren in je auto een toestelletje dat je rijgedrag monitort. Respecteer je snelheidsbeperkingen? Rij je agressief of elegant? Laat je geregeld de motor brullen of hou je je gedeisd? Niet alleen deze maar ook tal van andere aspecten worden gemeten en meegenomen in de calculatie van je contractvoorwaarden. Hoe veiliger je rijdt, hoe beter je voorwaarden. Zo eenvoudig is het!

 

Vergelijk en informeer je grondig bij het afsluiten van een autoverzekering!

Deel deze pagina