Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoeveel alcohol mag je drinken als Bob?

5 minuten 07/02/2018

Alcohol en autorijden gaan niet samen! Je doet er dan ook goed aan om niet te drinken wanneer je Bob bent. Zelfs geen slokje? Beter niet, al wordt een héél beperkt alcoholgehalte in je bloed nog net door de vingers gezien.

 

Wie Bob is, drinkt geen druppel alcohol (in principe)

Niets zo leuk als samen met vrienden een stapje in de wereld te zetten. Eén probleem: weinigen hebben het geluk naast het restaurant of de kroeg te wonen waar ze de avond doorbrengen. Dan zit er niets anders op dan de auto te nemen. Wie kruipt achter het stuur? Bob, natuurlijk!

Hoe je hem of haar herkent? Het is diegene die de hele avond de pintjes en andere glaasjes feestelijk laat passeren. Jawel, Bob drinkt niet!

 

Nuttig om weten: wie mag er allemaal met je leasewagen rijden?

 

Wat mag je wel en niet doen met een smartphone in de auto?

bob vitara

Mag je als Bob dan zelfs niet één keer nippen van een glaasje?  

Strikt genomen is een heel beperkt alcoholgehalte in het bloed toegestaan. Het gaat in België om 0,5 promille – of 0,5 milligram alcohol per milliliter bloed. Voor heel wat mensen is één glas dan het absolute maximum.

Betrapt de politie je met een alcoholgehalte dat zelfs maar een tikkeltje hoger ligt, dan kan ze je een onmiddellijke boete van 179 euro opleggen. Vanaf 0,8 promille kan dat bedrag al meteen oplopen tot 600 euro. En de politierechter legt bij fikse overtredingen boetes op tot 3000 euro!

bob ignis

Breng jezelf en anderen niet in gevaar, Bob!

Wie dronken achter het stuur kruipt, verdient een fenomenale draai rond de oren. Niet alleen jezelf maar ook anderen breng je zo in gevaar – je vrienden en andere (zwakke) weggebruikers. Je inschattingsvermogen is namelijk niet meer wat het hoort te zijn. Ook je reflexen laten in dat geval te wensen over.

In weinig andere landen ligt het aantal verkeersdoden door dronken rijgedrag zo hoog als bij ons. Wees verantwoord, wees verstandig: als je Bob bent, drink je niet.

 

Heb je toch gezondigd? Bel dan een taxi!

Deel deze pagina