Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoge brandstofprijzen: hoe houd je het betaalbaar?

3 minuten 27/12/2017

Autorijden is duur, tenzij je werkgever alle kosten betaalt. Niet iedereen kan echter genieten van zoveel vrijgevigheid. Hoe voorkom je dan dat het bedrag dat je spendeert aan brandstof de pan uit swingt? Enkele tips!

 

Langs de autosnelweg tanken is minder voordelig

Niet iedereen is er zich van bewust, maar toch is het overduidelijk: de brandstofprijzen zijn veel hoger in tankstations langs de autosnelweg. Voor een volle tank kan dat verschil algauw vijf euro bedragen. Overkomt je dat eenmaal, dan hou je er natuurlijk geen financiële kater aan over. Maar reken eens uit hoeveel méér je betaalt wanneer je er wekelijks tankt. Dat zou namelijk betekenen dat je jaarlijks zo’n 260 euro extra spendeert aan benzine of diesel. Geen onbeduidend bedragje, toch?

 

Zijn dieselwagens nog steeds een slimme aankoop?

 

Rij niet telkens je brandstoftank helemaal leeg

Wie telkens zijn tank leegrijdt, moet noodgedwongen tanken bij het meest naburige benzinestation. De kans dat net zij de scherpste prijs rekenen, is héél klein. Begin daarom uit te kijken naar een benzinestation wanneer je tank nog voor een kwart gevuld is. Zo zal je nog een poosje de tijd hebben om prijzen te vergelijken en uit te kijken naar de goedkoopste aanbieder.

 

Accijnzen verschillen van land tot land

De mate waarin brandstof belast wordt, varieert per land. Intussen weet iedereen dat je om die reden in Luxemburg veel goedkoper tankt. Maar er zijn ook merkbare verschillen met onze andere buurlanden. Wist je bijvoorbeeld dat in Nederland hogere accijnzen gelden dan België? Frankrijk en Duitsland zijn dan weer goedkoper. Het is beslist zinvol om dit in het achterhoofd te houden wanneer je met de wagen weer eens naar het buitenland trekt.

 

Dit moet je weten over het Franse ecovignet.

 

Wist je dat onze modellen bijzonder weinig brandstof verbruiken? Ook dat is een fikse besparing. Ontdek snel je favoriete Suzuki!

Deel deze pagina