Overslaan en naar de inhoud gaan

Je autovelgen reinigen: 5 tips voor het mooiste resultaat

3 minuten 04/07/2018

Natuurlijk is autorijden fijner met een schone auto. Niet alleen het koetswerk, maar ook je autovelgen moeten dan kraaknet zijn. Niet het leukste klusje, maar met onze tips klaar je het in geen tijd!

 

Tip 1: Laat je auto niet in de zon staan

Wil je autovelgen die schitteren als een diamant? Dan zorg je er maar beter voor dat je auto niet in de zon staat wanneer je ze in het sop zet. Velgen die een wasbeurt krijgen, moeten koud zijn. Anders droogt de velgenreiniger direct in, wat vieze plekken en vegen veroorzaakt.

 

Heb je je altijd afgevraagd wat het nut is van een zesde versnelling?

 

Tip 2: spuit je autovelgen vooraf af met de hogedrukreiniger

Door je velgen vooraf schoon te spuiten, zorg je ervoor dat het meeste vuil weg is. De velgenreiniger heeft dan minder werk, waardoor je het beste resultaat bereikt. Spuit meteen ook je banden schoon, maar bewaar een afstand van 30 cm. Anders bestaat de kans dat je de UV-bescherming mee verwijdert.

 

Tip 3: laat je velgen weer opdrogen voordat je de velgenreiniger gebruikt

Velgenreinigers moet je op een droge ondergrond gebruiken. Het is dus belangrijk dat je alles eerst even laat drogen voordat je aan de slag gaat. Daarnaast controleer je maar beter of het middel geschikt is voor het materiaal van je autovelgen.

 

Tip 4: gebruik een velgenborstel om hardnekkige remstof te verwijderen

Remstof is koppig vuil dat je niet zomaar weg krijgt, maar het lukt nog het makkelijkst met een zogenaamde velgenborstel. Dat is een borstel met harde haren waarmee je ook moeilijkere plekken bereikt.

 

Zo geraak je verlost van een muffe geur in de auto!

 

Tip 5: behandel je autovelgen met een velgenwax

Om dat remstof in de toekomst te vermijden, doe je er goed aan je autovelgen te behandelen met een speciale wax nadat ze zijn gereinigd en opgedroogd. Dat bespaart je de volgende keer een hoop poetswerk.  

Deel deze pagina