Overslaan en naar de inhoud gaan

Je favoriete auto winterklaar maken? Een stappenplan!

3 minuten 12/02/2015

Het is volop winter, en dat heeft zo zijn gevolgen voor de verkeersveiligheid. De wegen worden gladder, het zicht beperkter en de motor kouder. Wie toch in alle comfort en met een gerust gemoed de baan op wil, neemt dus maar beter zijn voorzorgen. Je auto winterklaar maken is daarbij een must. Ontdek hier welke stappen je moet ondernemen om je favoriete wagen helemaal klaar te stomen!

 

1. Voorkomen is beter dan genezen: check je autobatterij

De winter kan zacht beginnen, maar dat betekent niet dat er geen winterprik meer kan aankomen. Zelfs in maart kan het nog flink vriezen. Preventie is dus het sleutelwoord, te beginnen bij de batterij van je auto. Die heeft sterk te lijden onder de vriestemperaturen. Regelmatig je autobatterij controleren is dan ook noodzakelijk. Dat doe je heel gemakkelijk met een zuurtemeter. Heb je geen zuurtemeter? Kijk dan naar de stand van je lichten. Als die verzwakken wanneer je de radio of de ventilatie aanzet, is het tijd om je autobatterij te vervangen!

Tip: ook de koelvloeistof van de motor onderwerp je maar beter aan een snelle check-up. Voeg antivries toe indien nodig.

 

2. Tips voor een klare kijk

Een goed zicht is voor elke chauffeur onontbeerlijk, niet in het minst tijdens de winter. Hier alvast enkele voorzorgen:

  • Ruitenwissers: controleer of je ruitenwissers in goede staat zijn. Is het rubber versleten? Vervang ze dan meteen.
  • Ruitenwisservloeistof en antivries: check geregeld je ruitenwisservloeistof. Zorg dat het peil voldoende hoog blijft en vergeet geen antivries toe te voegen!
  • Aangedampte ruiten: niets zo vervelend als aangedampte autoruiten die je het zicht ontnemen. Dit voorkom je door voldoende te ventileren, maar ook door met een doek huishoudproduct aan te brengen aan de binnenkant van je autoruiten.
  • IJskrabber: wil je jezelf ’s ochtends heel wat ellende besparen? Leg dan zeker een ijskrabber in je auto. Zo is je ruit in een mum van tijd weer sneeuw- en ijsvrij.

 

3. Echt winterklaar, dat ben je alleen met winterbanden

Wie zich helemaal veilig wil voelen op de weg, neemt maar beter winterbandenWist je dat Suzuki winterbanden je remafstand met 20% verkorten? Dankzij Suzuki winterbanden heeft je wagen een veel hogere reactiesnelheid.

Speel op veilig en bestel je winterbanden bij je Suzuki-verdeler. De winterwielensets van Suzuki hebben vaste prijzen!

Deel deze pagina