Overslaan en naar de inhoud gaan

Leasing berekenen: 3 aandachtspunten bij een simulatie

3 minuten 07/09/2015

Een wagenpark leasen is een van de beste manieren om je personeel mobiel te houden en tegelijk de investeringskosten binnen de perken te houden. Toch ga je het best doordacht te werk, want binnen de leasingsector kunnen de prijzen sterk verschillen. Het is dan ook aangeraden om een online prijssimulatie uit te voeren vóór je met een bepaalde partij in zee gaat. Ontdek hier waarmee je rekening moet houden wanneer je een leasing berekent.

1. Leasing berekenen: De ene optie is de andere niet

Bij de online simulatie van een autoleasing kun je door de band genomen een viertal criteria ingeven:

  • Merk en model
  • Aantal km per jaar
  • Looptijd van het contract
  • Brandstof

Maar uiteraard hebben er nog heel wat andere factoren een invloed op de prijs van je bedrijfswagen. En dan denken we in de eerste plaats aan de opties. Zo kan een ‘goedkope’ leasewagen met veel opties een stuk duurder uitvallen dan de simulatie op het eerste gezicht doet vermoeden.

2. Financiële renting of operationele leasing?

Een tweede belangrijk aandachtspunt is het verschil tussen een financiële renting en een operationele leasing. Het doel van een financiële renting is om de wagen uiteindelijk aan te kopen. Bij een operationele leasing draait het om het gebruik van de wagen gedurende een bepaalde periode, zonder aankoopverplichting. Uiteraard heeft dat verschil ook een invloed op de aanvankelijke investeringskosten.

3. Voordeel Alle Aard (VAA)

Ook het Voordeel Alle Aard (VAA) heeft een impact op de kostprijs van je autoleasing. Het VAA bepaalt namelijk het fiscaal voordeel van een bedrijfswagen. Hoe lager het Voordeel Alle Aard, hoe lager de te betalen belasting. De meeste Suzuki-modellen hebben een laag Voordeel Alle Aard. De Suzuki Celerio of Swift is in dit opzicht de ideale goedkope bedrijfswagen.

 

Op zoek naar een evenwicht tussen veiligheid, rijcomfort en prijs? Rust je wagenpark dan uit met de wagens uit de Suzuki-stal. Je hebt de keuze uit modellen uit het A- en B-segment of voor een van onze SUV/Crossovers. Bekijk al onze leasing modellen en ontdek onze verschillende soorten leasing

Deel deze pagina