Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijd voor iets nieuws? 5 tips om je oude auto sneller te verkopen

3 minuten 22/08/2018

Wie tweedehandssites afschuimt, zal zien dat het aanbod aan occasiewagens enorm is. Hoe geraak je dan nog verlost van jouw auto? Deze tips helpen je om in het oog te springen en je auto sneller verkocht te krijgen.

 

Met een knappe foto trek je de aandacht

Wat opvalt aan de zoekertjes op tweedehandssites, zijn de vaak slordig gemaakte foto’s. Goed nieuws natuurlijk voor wie wél een degelijke foto heeft gemaakt, want dat trekt meteen de aandacht.

 

Een propere auto verkoopt (bijna) zichzelf

Met een gepoetste auto ben je al halfweg. Iedereen mag dat trucje dan wel doorhebben, toch loont het om je oude auto te doen glimmen als een pareltje. Je auto springt er zo sneller uit en raakt makkelijk verkocht.

 

Hoe bepaal je een goede prijs voor je auto? 4 tips!

oude auto verkopen

Probeer geen gebreken te verbergen

Vertrouwen is alles. Wanneer een geïnteresseerde koper vaststelt dat iets stuk is terwijl jij daar zelf nog met geen woord over hebt gerept, wordt hij wantrouwig. Daarom doe je er goed aan van bij het begin alle kleine gebreken of defecten te vermelden. Zo geef je de indruk eerlijk te zijn en niets te verbergen.

 

Benadruk wat jouw auto tot een interessante koop maakt

Heeft je auto sinds kort nieuwe banden? Staan er nauwelijks kilometers op de teller? Wijs de geïnteresseerde koper daar dan ook op, zowel online als bij bezichtiging. Geef hem meerdere argumenten om jouw auto in overweging te nemen.

 

Voordat je je auto mag verkopen, moet je die laten keuren. Wat wordt gecheckt?  

 

Stel je flexibel op en neem je tijd

De beslissing om een auto te kopen, neem je weloverwogen. Iemand die probeert om tegen de klok een auto te verkopen, zal geen succes boeken. Een geïnteresseerde koper wil de tijd krijgen. Stel je ook flexibel op bij het bepalen van een moment om de auto te bezichtigen en zorg dat je niet tien minuten later ergens naartoe moet. Dat wekt alleen maar wantrouwen.

Deel deze pagina