Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom achteruit parkeren veel veiliger is

3 minuten 30/06/2017

Achteruit parkeren: niet iedereen is er even bedreven in. Toch zou het verstandiger zijn om zowel in parkeergarages als op parkeerterreinen de auto steeds achteruit te parkeren. Waarom? Simpel: het is veiliger.

 

Zo doen we het haast allemaal

Een parkeerplaats vinden en er vervolgens voorwaarts inrijden. Het is de manier waarop we met z’n allen doorgaans onze auto parkeren. Het is makkelijk en snel. Bovendien voorkom je zo dat iemand jouw plaats inpikt nadat jij er voorbij reed om er achterwaarts in te draaien. Dat is namelijk zowat het meest ergerlijke wat op zo’n moment kan gebeuren.

Moet je straks je rijexamen afleggen? Achteruit parkeren is een belangrijk manoeuvre bij het praktische examen. Deze 5 tips verhogen je kans op slagen.

 

30% minder ongevallen bij achteruit parkeren

Het cijfer is gigantisch, maar een grootschalig onderzoek van een leasemaatschappij uit Nederland heeft aangetoond dat het aantal ongevallen bij parkeermanoeuvres met 30% zou dalen wanneer iedereen achterwaarts in zijn parkeerplaats reed. Het meest risicovolle moment doet zich immers voor bij het uitrijden, en dat verloopt veiliger wanneer het voorwaarts gebeurt.  

Op zoek naar een voordeligere autoverzekering? Hierop moet je letten.

 

Beter zicht op het verkeer bij het verlaten van je parkeerplaats

Het risico doet zich voor wanneer je je parkeerplaats toch achterwaarts zou verlaten. De kans dat je een aankomende auto, fietser of voetganger niet ziet, is een pak groter. De achterruit biedt immers een beperkter zicht dan de voorruit. Bovendien wordt het zicht ook door naburige wagens grondig verstoord. Het hoeft niet te verbazen dat de kans op een ongeval zoveel groter is wanneer je achteruit uit je parkeerplaats moet.

Kies voor de veilige manier en parkeer je auto voortaan achterwaarts!

Deel deze pagina