Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een nieuwe auto kopen altijd in je voordeel is

3 minuten 08/10/2015

Een auto kopen, het blijft een bijzondere gebeurtenis. Want in de meeste gevallen gaat het om een investering die een grote invloed heeft op je comfort en waar je minstens enkele jaren zoet mee bent. En daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast. Om die reden kiezen veel chauffeurs voor een tweedehandswagen. Maar is dat wel een goed idee? Hier alvast enkele goede redenen om toch voor een nieuwe auto te kiezen …

 

Nieuwe auto kopen: voordeliger op de lange termijn

Niemand zal betwisten dat de aankoopprijs van een tweedehandswagen lager ligt dan die van een nieuw exemplaar. Maar dat betekent niet dat de kosten ook op de lange termijn lager liggen. Integendeel: als je het totaalbudget bekijkt, is het wellicht beter om een nieuwe auto te kopen. En dat heeft zijn redenen:

  • ‘What you see is what you get’: met een nieuwe wagen weet je waar je aan toe bent. Dat is met een tweedehandsauto wel even anders. Zo weet je vaak niet of de auto een voorgeschiedenis heeft van technische mankementen of al verscheidene (roekeloze) eigenaars versleten heeft.
  • Lager energieverbruik: wie een nieuwe auto koopt, heeft de zekerheid dat die ook beantwoordt aan de laatste normen op het vlak van veiligheid en duurzaamheid. Lees: een nieuwe auto zal je beter behoeden voor de gevaren op de weg én een stuk minder verbruiken. Bovendien stoot hij in de meeste gevallen ook minder CO2 uit.
  • De meeste nieuwe wagens hebben een kleinere motor. Die heeft hetzelfde vermogen, maar is wel zuiniger. Daardoor betaal je ook minder taksen.
  • Met een nieuwe auto moet je minder vaak op onderhoud. De kans op dure reparaties is veel kleiner. De eerste vier jaar moet je trouwens niet naar de autokeuring. Ook zo bespaar je.
  • nieuwe wagen kopen Suzuki Jimny
  • nieuwe auto kopen Suzuki Swift

Technologische voorsprong

Een auto van de nieuwste generatie is voorzien van de allerlaatste technologische snufjes en biedt een maximaal comfort. Deze troeven mogen bij aankoop misschien nog bijkomstig lijken, na enkele maanden ben je héél tevreden dat je nieuwe auto je als een volleerde en trouwe assistent door het verkeer loodst. De betrouwbaarheid van een nieuwe auto is bovendien bijzonder hoog. En wat meer is: wie een nieuwe Suzuki koopt, geniet sowieso een garantie van vijf jaar op alle modellen.

 

Nieuwe auto: voor chauffeurs met persoonlijkheid

Nóg een voordeel van nieuwe wagens zijn de onuitputbare personalisatiemogelijkheden. Merk kleur, model, cilinderinhoud, stof van de zetels, … Je kiest het allemaal zelf.

 

Tip: wist je dat Suzuki een bijzonder divers aanbod heeft voor grote én kleine budgetten? Neem snel een kijkje!

Deel deze pagina