Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat je als chauffeur kunt leren van een Formule 1-piloot

3 minuten 07/03/2018

In onze wildste dromen wanen we ons achter het stuur van een Formule 1-wagen. Natuurlijk rijden we in de realiteit een flink stuk rustiger. Toch kan je als chauffeur een aantal dingen leren van een Formule 1-piloot.

 

Kijk in je spiegels, zowel je zijspiegels als je achteruitkijkspiegel

Autorijden is meer dan alleen maar voor je kijken. Zeker wanneer je een manoeuvre uitvoert, is het belangrijk om eerst te kijken of een andere auto je niet probeert voorbij te steken. Dat weet elke Formule 1-piloot heel goed. Anders kleef je in geen tijd tegen het asfalt. 

Ben je toch op zoek naar een sportieve rijervaring? De Suzuki Swift Sport maakt je dromen waar!

 

Rem alleen wanneer het nodig is

Het klinkt misschien wat gek, maar dat is het niet. Heel wat chauffeurs gaan namelijk vaak nodeloos op de rem staan. Soms is een lichte bocht in de weg al genoeg. Maar wanneer je tegen een normale snelheid rijdt, is het vaak overbodig om te remmen. Je auto zal vanzelf lichtjes vertragen door de bocht.

Als je twijfelt, neem je natuurlijk beter geen risico’s. Dat zou een Formule 1-piloot evenmin doen. Want hij weet maar al te goed dat je zo kostbare seconden kan verliezen en bovendien vraagt het veel pk’s van je wagen.

Rem je nodeloos en moet je daardoor sneller het gaspedaal indrukken om dezelfde snelheid aan te houden, dan zal je auto ook meer verbruiken.

 

Jeremy Clarkson van Top Gear testte een Suzuki Swift Sport!

 

Hou je ogen op de baan gericht zoals een Formule 1-piloot

In de auto zijn we altijd met duizend-en-een dingen tegelijk bezig. Dat is een gewoonte om meteen af te leren, want ze is levensgevaarlijk en vergroot de kans op ongevallen. Daarom: doe zoals een Formule 1-piloot en zorg dat je ogen op de baan kleven. Kijk waar je naartoe rijdt. Dat is nog steeds het beste advies dat elke racepiloot je zal geven om je verkeersveiligheid te verhogen.

Deel deze pagina