Overslaan en naar de inhoud gaan

Waze en Google Maps binnenkort beschikbaar via CarPlay van Apple

3 minuten 12/09/2018

Goed nieuws voor de gebruikers van de bekende navigatieapps Waze en Google Maps: het ziet er naar uit dat CarPlay van Apple binnenkort toelaat om beide toepassingen te gebruiken! Vandaag is dat nog onmogelijk, wat voor frustratie zorgt bij heel wat gebruikers.

 

Even opfrissen: wat is CarPlay van Apple precies?

CarPlay is de besturingssoftware die Apple gebruikt voor in de auto. Die laat jou toe om een heleboel functies van je iPhone handvrij te bedienen. Je hoeft het scherm van je gsm niet aan te raken, want alles werkt via spraaktechnologie of via het entertainmentsysteem in je auto. Veiligheid voor alles!

 

CarPlay van Apple biedt een heleboel voordelen

In feite biedt CarPlay dezelfde voordelen als andere infotainmentsystemen voor in de auto. CarPlay is weliswaar specifiek gericht op iOS. Door je iPhone al dan niet draadloos te koppelen, worden alle functies beschikbaar. Niet alleen je navigatie, muziek en berichten, maar ook je contactenlijst, je e-mailaccount en zo meer. Wat al die tijd echter onmogelijk is geweest, is het gebruiken van toepassingen die geen eigendom zijn van Apple – zoals de bekende navigatieapps Google Maps en Waze. Daar komt nu dus verandering in.

 

Deze apps zijn interessant voor in de auto!

apple carplay waze en google maps

Ondersteuning voor externe navigatie-apps was niet mogelijk

Apple is altijd erg beschermend geweest en ondersteunt doorgaans alleen zijn eigen applicaties. Die keuze ligt vanuit hun oogpunt voor de hand, maar bij gebruikers leidt het nogal eens tot frustratie.

Omdat Android onlangs heeft beslist om zowel Google Maps als Waze beschikbaar te maken, ziet Apple geen andere keuze dan dat ook te doen. Of weliswaar alle functies van deze navigatieapps beschikbaar zullen zijn, is momenteel nog niet duidelijk.

 

iOS 12 brengt verandering: Waze en Google Maps straks te gebruiken via CarPlay van Apple

Met de lancering van iOS 12 zal Apple eindelijk toelaten om via CarPlay ook Google Maps en Waze te gebruiken op je iPhone in de auto. Dat is voor vele gebruikers beslist een mijlpaal waarnaar ze lang hebben uitgekeken.

 

Wat zijn de voordelen van community-based navigatie?

Deel deze pagina