Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelf de waarde van je auto bepalen: 4 tips

3 minuten 18/04/2018

Zelf de waarde van je auto schatten is niet zo vanzelfsprekend. Uiteraard wil je je auto niet te goedkoop op de markt zetten. Dat spreekt voor zich! Maar er een overdreven duur prijskaartje aan vasthangen, schrikt potentiële kopers af. Laat je in elk geval niet zomaar leiden door je gevoel, en bekijk alvast wat voor prijzen andere verkopers voor gelijkaardige modellen vragen. Neem ten slotte onze vier tips om de waarde van je auto te schatten ter harte.

 

1.Check de cataloguswaarde

Alles begint bij de oorspronkelijke cataloguswaarde van je auto. Wist je dat die jaarlijks gemiddeld 12 procent afneemt? Na een jaar of vier is de nieuwprijs dus ongeveer gehalveerd. Maar wees gerust: de eerste jaren daalt de waarde het snelst en daarna begint het bedrag te stagneren.

2.Diesel vs benzine vs hybride

Op dit moment behouden hybride-auto’s hun waarde bijzonder goed. Dieselmotoren lagen vroeger eveneens uitstekend in de tweedehandsmarkt, maar daar komt – mede dankzij initiatieven als de LEZ – stilaan verandering in. Er wordt verwacht dat benzinewagens, die nu volop bezig zijn aan een revival, het binnenkort net zo goed zullen doen als dieselwagens in het verleden.

3.De waarde van je auto: beken kleur

Is het je ook al opgevallen dat bedrijfswagens meestal zwart of grijs zijn? Toevallig is het niet: auto’s met een zwarte kleur of grijstint behouden hun waarde beter dan gele, rode of andere felgekleurde exemplaren. Hou er dus zeker rekening mee wanneer je de kleur van je nieuwe auto kiest!

4.Hou rekening met het seizoen

Heb je geen haast om je auto te verkopen? Wacht dan het juiste moment af. SUV’s en 4x4’s doen het in de winter namelijk beter dan in de zomer. Omgekeerd krijg je in de lente en de zomer dan weer de beste prijs voor je cabriolet.

 

Je auto verkopen? Vergeet de overnamepremie niet!

Misschien loont het om je auto niet aan een particulier, maar aan een dealer te verkopen. Soms bedraagt de overnamepremie namelijk meer dan wat je op de particuliere markt nog voor je auto kunt krijgen. Momenteel krijg je bij Suzuki een hogere overnamepremie naarmate de leeftijd van je over te nemen auto stijgt bij aankoop van een Suzuki Ignis of Swift.

Contacteer je Suzuki-dealer voor meer informatie!  

Deel deze pagina