Overslaan en naar de inhoud gaan

Zó groot moet de kofferruimte van je auto dus zijn!

3 minuten 13/06/2018

Voor veel mensen is kofferruimte wel het laatste waar ze aan denken als ze op zoek zijn naar een nieuwe auto. Toch is de grootte van de laadruimte geen onbelangrijke factor in je beslissingsproces. Vervoer je je boodschappen liever allemaal in de laadruimte achterin in plaats van op de passagierszetels? Verstandige keuze! Lees verder en ontdek hoe groot de ideale kofferruimte voor jou is. 

 

Voldoende kofferruimte voor elke dag

Hoeveel kofferruimte je nodig hebt, hangt in de eerste plaats af uit hoeveel personen je gezin bestaat – voor (grote) gezinnen die veel spullen moeten vervoeren is de achterbank inklappen niet altijd een optie – en van de hoeveelheid boodschappen die je meestal doet. En misschien vervoer je ook weleens een wasmand of twee, ga je regelmatig op reis of neemt je huisdier soms ook een plekje in de laadruimte in. Dit zijn alvast enkele veelvoorkomende afmetingen (lengte x breedte x hoogte) om te onthouden:

  • Een typische opvouwbare boodschappenmand meet 25 x 30 x 35 centimeter.
  • Speel op zeker en reken voor een reismand voor een kat of een kleine hond 60 x 40 x 40 centimeter.
  • Voor een wasmand zit je goed met zo’n 60 x 40 x 30 centimeter.
  • Moet er een sporttas of weekendtas mee? Die neemt zo’n 70 x 40 x 30 centimeter in.
  • Een middelgrote reiskoffer is ongeveer 70 x 45 x 26 centimeter.
  • koffergrootte Suzuki Ignis
  • koffergrootte Suzuki Ignis

Wat is de maximale laadruimte?

Het verschil tussen de minimale en maximale laadruimte (de kofferruimte met de achterbank plat) is belangrijk om te kennen als geen fietsenrek hebt. Een fiets voor volwassenen schommelt ergens tussen 160 en 200 centimeter in de lengte.

koffergrootte Suzuki Swift

De auto-industrie denkt in liters

Open een autocatalogus en je merkt meteen dat fabrikanten de grootte van de kofferruimte uitdrukken in liters. Dat hebben ze internationaal zo afgesproken, maar consumenten zegt het niet altijd veel. Goed om te weten: 1 liter is gelijk aan 1 kubieke decimeter, of 10 x 10 x 10 centimeter.

Deel deze pagina