Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo maak je maximaal gebruik van de ruimte in je autokoffer

3 minuten 18/11/2015

Herken je dat? Wanneer je op gezinsvakantie vertrekt, blijkt de koffer van je auto telkens te klein uit te vallen. Met een goede organisatie, enkele tips en handige accessoires kun je de opbergruimte in je autokoffer maximaal benutten.

 

Eerst passen, dan vertrekken

Een vakantietrip is de ultieme stresstest voor de laadcapaciteit van je gezinswagen. Je denkt dat alles erin kan, maar dan komt elk gezinslid in extremis nog aanzetten met een extra stuk bagage, zodat de opdracht toch nog onmogelijk wordt.

Suzuki Vitara autokoffer

Daarom enkele nuttige tips voor het vertrek:

1. Bepaal vooraf welke koffers en tassen je zult gebruiken en controleer of ze in de koffer van je auto passen. Als dat lukt, hou het dan daarbij.

2. Koop indien mogelijk een kofferset die perfect past in je koffer. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare opbergruimte.

3. Neem anders bij voorkeur kleine bagagestukken mee. Die stapelen makkelijker en laten zo toe de opbergruimte beter te benutten, tot de kleinste hoekjes toe.

Suzuki Vitara autokoffer

Dakkoffer levert extra opbergruimte

Lukt het echt niet om alle bagage in de autokoffer te krijgen? Dan heb je extra opbergruimte nodig. Een dakkoffer of skibox is daarvoor een flexibele oplossing waarmee je in een handomdraai 300 à 400 liter extra opbergruimte creëert. Dat is zowat het volume van een volledige autokoffer.

Je Suzuki verdeler heeft meestal een gamma dakkoffers in zijn accessoire-aanbod, zodat je een exemplaar vindt dat perfect op jouw auto past. Als je de extra opbergruimte niet meer nodig hebt, verwijder je gewoon de dakkoffer tot je opnieuw een lange vakantie plant.

Suzuki Vitara autokoffer

Organiseer je autokoffer

Je autokoffer wordt al snel een zootje. Boodschappen, tijdschriften, sportschoenen en dergelijke meer liggen na enkele remmanoeuvres verspreid in de kofferbak zodat je de achterklep liever niet meer opent. Nochtans is er een oplossing: de koffer-organiser of verdeelroosters kofferruimte. Dat is een systeem dat de autokoffer opdeelt in compartimenten met bevestigingen, zodat alle spullen beter op hun plaats blijven liggen.

In het accessoire-aanbod van Suzuki vind je de gepaste koffer-organiser voor jouw model. Je Suzuki-dealer adviseert je graag bij de keuze van de gepaste dakkoffer of koffer-organiser voor jouw wagen.

Deel deze pagina