Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoveel fluohesjes moeten in je auto liggen (en andere levensbelangrijke weetjes)

3 minuten 21/03/2018

Wil je in orde te zijn met wat de verkeerscode voorschrijft? Dan moeten er een aantal zaken verplicht in je auto aanwezig zijn. Weet je niet precies over welke spullen het gaat? Wij zetten het voor jou op een rijtje!

 

Strikt genomen ben je in regel als je één vestje in de auto hebt

In principe ben je alleen als chauffeur verplicht om een fluohesje te dragen wanneer je op de weg de auto verlaat. De politie kan dat preventief controleren, wat betekent dat je altijd minstens een fluohesje moet kunnen voorleggen. Toch doe je er beter aan om meerdere vestjes in de koffer te leggen. Tenslotte gaat het om de veiligheid en de zichtbaarheid van de passagiers die je vervoert. Heb je een ongeval op de autosnelweg of een drukke baan, dan moeten zij verplicht zo snel mogelijk achter de vangrail gaan staan. Natuurlijk ben je als passagier dan een stuk zichtbaarder wanneer je een fluohesje draagt.

 

Wat wordt er allemaal gecheckt bij een autokeuring?

 

Ook een gevarendriehoek, een verbanddoos en een blustoestel zijn verplicht

In elke auto moeten wel meer dingen verplicht aanwezig zijn. Een gevarendriehoek, een verbanddoos en een brandblusapparaat zijn een must. Het eerste heb je nodig als je een ongeval krijgt. Dan zal je opgelucht zijn wanneer je merkt dat er een gevarendriehoek in de koffer ligt. Voor kleine verwondingen of alledaagse ongemakken komt een verbanddoos natuurlijk goed van pas. Laatst maar niet het minst: het blustoestel.

 

Welke autolichten moet je wanneer gebruiken? 

 

Leg kostbare voorwerpen op een niet-zichtbare plaats

Als eigenaar van je auto ben je ook verplicht om de kans op inbraken zo klein mogelijk te houden. Hoe je dat precies doet? Simpel: zorg dat er geen dure of exclusieve voorwerpen in het zicht liggen. Hiervoor kan de politie je opnieuw beboeten. Gps’sen, laptop en cameratoestellen zijn erg populair. Het is dan ook wijs om die niet achteloos in de auto achter te laten. 

 

Veiligheid komt altijd op de eerste plaats!

Deel deze pagina