Overslaan en naar de inhoud gaan

4 tips om lakschade aan je auto te voorkomen

3 minuten 13/03/2019

Of je nu nog maar pas een nieuwe auto hebt gekocht of jezelf elke dag van a naar b begeeft in een tweedehands exemplaar, er zijn maar weinig dingen zo sneu als lakschade aan je stalen ros te moeten vaststellen. Dat het ooit zal gebeuren, staat buiten kijf – steenslag, strooizout en zelfs vogelpoep drukken nu eenmaal hun ‘stempel’ op je wagen – tenzij je nu de nodige maatregelen treft om lakschade aan je auto te voorkomen. Ontdek snel onze tips!

 

1.’t Is in de wasstraat te doen

Regelmatig – en daarmee bedoelen we minstens een keer per maand – je auto wassen is een eerste belangrijke stap om lakschade te voorkomen. Zo geef je strooizout en andere vuilresten geen kans om aan de lak te vreten. Heb je je auto nog maar pas gewassen en kleeft er binnen de kortste keren alweer een klieder vogelpoep op? Meteen verwijderen is de boodschap! Wacht niet tot het een keertje gaat regenen, want vogelpoep zit vol zuren die het op je lakwerk hebben gemunt.

 

2.Lakschade voorkomen met wax

Door je auto op tijd en stond (elke twee à zes maanden) in de wax te zetten, geef je de lak een extra beschermlaag.

 

3.Keramische coating

Als je tijd noch zin hebt om je auto regelmatig te waxen, biedt een keramische coating een mooie uitkomst. Zo’n coating werkt volgens het principe van wax, maar hecht zich veel steviger aan de lak en gaat daardoor veel langer mee – minstens een half jaar tot zelfs enkele jaren.

 

4.‘Inpakken’ en wegwezen!

Wist je dat je je auto tegenwoordig ook kunt laten inpakken met folie om lakschade te voorkomen? Zo’n verwijderbare ‘wrap’ of ‘skin’ is ook een verstandige keuze wanneer je zin hebt in een nieuw kleurtje, maar de verkoopwaarde van je auto er niet liever niet voor wilt riskeren.

Deel deze pagina