Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe Suzuki Vitara: strakker en stijlvoller dan ooit tevoren

4 minuten 23/10/2018

Dertig jaar nadat de Vitara op de markt kwam, staat hij er nog steeds. En hoe! Als pionier in de klasse van compacte SUV’s heeft deze Suzuki nog niets van zijn verleidingskracht verloren. Benieuwd of jij eraan kunt weerstaan!

Oranje Suzuki Vitara bovenaanzicht

Een robuustere look en pittige accenten

Je merkt het vast: de neus van de nieuwe Vitara ziet er een tikje anders uit. Verfijnder, zeg maar. Dat heeft hij te danken aan de verticale chroomaccenten op de grille met vijf sleuven. Een knappe blikvanger die wel meer SUV’s van Suzuki hebben, maar het extra chroomaccent langs de onderste grille trekt die verfijning bij de nieuwe Vitara nu nog verder door.

En daar blijft het niet bij. In de achterlichtblokken zitten leds ingewerkt in drie lijnen. De achterste beschermplaat kreeg een make-over. En het gamma lakkleuren is voortaan twee tinten rijker, namelijk Ice Grayish Blue Metallic en Solar Yellow Pearl Metallic, beide met een zwart dak.

Een extra troef: het panoramische zonnedak is voortaan standaard bij elke GLX-versie!

Nieuwe boosterjet-motor

Het grootste verschil zit hem echter in de motor. Vanaf nu hebben Vitara-fans de keuze tussen een 1.0 of 1.4 boosterjet-motor (vroeger alleen mogelijk bij de Vitara Sport).

Vitara 4X4

Vitara, met de ‘V’ van veiligheid boven alles

Geavanceerde technologie maakt het Suzuki-assortiment veiliger dan ooit. Met Dual Sensor Brake Support (Dubbele sensoren remondersteuning), BSM (Blind Spot Monitor of Dodehoek montoring) en waarschuwingen voor slingeren, het afwijken van de rijstrook en achteroprijdend verkeer, zijn er tal van nieuwe veiligheidssnufjes terug te vinden op de nieuwe Vitara.

Suzuki rust de nieuwe Vitara ook uit met het ALLGRIP 4WD-systeem, wat niet alleen betere offroadprestaties garandeert, maar het autorijden ook een stuk comfortabeler én veiliger maakt. Een nieuw LCD-kleurenscherm op het dashboard geeft een helder overzicht van deze ALLGRIP-rijmodus, via animaties, ook een indicatie voor remcontrole tijdens afdalingen wordt aangegeven alsook eveneens nieuw toegevoegde icoontjes omwille van verkeersbordherkenning.

 

De nieuwe Suzuki Vitara maakt indruk met een stoer interieur

Een boel knappe interieuraccenten charmeren enorm. Zo kregen de tellers een nieuw design, net als de klok. Dankzij de zachte bekleding boven aan het instrumentenpaneel oogt het interieur nog luxueuzer. De lichte zilveraccenten op het dashboard, de deuren en de middenconsole stralen pure klasse uit. Stoer en SUV-waardig, zoals het Suzuki betaamt.

 

De nieuwe Suzuki Vitara is bovendien uitgerust met tal van voorzieningen om te connecteren. Een wagen op maat van jouw voorkeuren, dat wil toch elke bestuurder?

Deel deze pagina